“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 02 Şubat 2012, Perşembe 16:18 tarihinde eklendi. 616 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Haydarpaşa Garı Otel Mi Oluyor?

Haydarpaşa Garı Otel Mi Oluyor? İBB Başkanı Kadir Topbaş, Haydarpaşa Garı'nın yerine ne yapılacağı sorularına cevap verdi.
Haydarpaşa Garı Otel Mi Oluyor? "Almanya'nın Ortasında Alman - Türk Başarı Öyküleri " kitabının tanıtımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında yapıldı. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Almanya'nın Stutgart Belediye Başkanı Wolfgang Schuster katıldı. Kitap tanıtımının ardından Kadir Topbaş gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

TOPBAŞ'TAN HAYDARPAŞA AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, Haydarpaşa Garı'nda son seferlerin yapıldığı hatırlatıldı. Topbaş, Haydarpaşa Garı'nın yerine ne yapılacağı sorusuna, "Hızlı tren ve hatların rehabilitasyonu için bir çalışma başlatıldı. Bu tabii ki mevcut banliyö hatlarını da etkiliyor ve Haydarpaşa, Marmaray 'dan sonra gar fonksiyonunu bir miktar yitirmiş oluyor. Artık trenler mevcut Marmaray'ı kullanmak suretiyle kesintisiz geçecekler. Yani bir gar ihtiyacı kalmayacak. İnsanlar istedikleri herangi bir istasyondan inip binebilecekler" dedi.

Topbaş, " İstanbul için önemli bir eser kabul ettiğimiz önemli yapının çevresiyle ilgili nazım plan çalışmaları yapıldı . Bu çalışmalar belediye meclisimizden geçti. 1 / 5000'lik koruma amaçlı imar planı hazırlandı. Haydarpaşa tren garını burada verilen fonksiyon sanatsal kültürel aktiviteler kısmen belki bir konaklama fırsatı verebilecek şekilde değerlendirilebileceğiz. İtirazlar olmazsa değişmezse, ki itirazlara da açıktır biliyorsunuz bu planlar, ona göre verilmiş olan plan düzenine göre fonksiyonunu alacaktır. Daha çok kültürel sanatsal aktiviteler merkezi ve konaklama ihtiyacını karşılayacak bir değerlendirme yapıldı" şeklinde konuştu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali