“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 01 Şubat 2012, Çarşamba 18:10 tarihinde eklendi. 746 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sedefçi: Giysili Heykele 'Çıplak' Denilmesi Beni Üzdü

Sedefçi: Giysili Heykele 'Çıplak' Denilmesi Beni Üzdü Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, Türk Kadınlar Birliği tarafından 2004 yılında yaptırılan 'Özgür ve Çağdaş Kadın Heykeli'nin, Anadolu Gençlik Derneği, Milli Türk Talebe Birliği ve Alperen Ocakları tarafından 'Çıplak' ve 'erotik'...
Sedefçi: Giysili Heykele 'Çıplak' Denilmesi Beni Üzdü Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, Türk Kadınlar Birliği tarafından 2004 yılında yaptırılan 'Özgür ve Çağdaş Kadın Heykeli'nin, Anadolu Gençlik Derneği, Milli Türk Talebe Birliği ve Alperen Ocakları tarafından 'Çıplak' ve 'erotik' olarak değerlendirilmesinin kendisini üzdüğünü söyledi. Edirne'nin demokratik bir şehir olduğunu belirten Sedefçi, "Yıllar önce yapılan heykelin çıplaklığını yeni mi fark ettiler? Ben bu işe anlam veremedim. Giysili bir heykele çıplak denmesi beni üzdü" dedi.

Edirne'de Fatih Mahallesi'nde Türkiye Cumhuriyeti'nin 80'nci Yılı anısına Türk Kadınları Birliği Edirne Şubesi tarafından 26 Ocak 2004 tarihinde yaptırılan Özgür ve Çağdaş Kadın Heykeli'nin çıplak ve erotik olduğunu öne süren Anadolu Gençlik Derneği, Milli Türk Talebe Birliği ve Alperen Ocakları, Türk halkının manevi değerleriyle alay edildiğini söyleyerek heykelin kaldırılmasını istedi. Heykelin, 'Başörtüsünü atan erotik kadın heykeli' olduğunu ve Edirne'de yakışmadığı değerlendirmesini yapan dernekler, daha önce defalarca yıkılan heykelin tekrar yapıldığını öne sürdü.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne'nin isminin bu konularla gündeme gelmesinin kendisini üzdüğünü söyledi. Heykelin, Türk Kadınları Birliği tarafından yıllar önce yapıldığını belirten Sedefçi, şöyle konuştu:

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali