“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 28 Ocak 2012, Cumartesi 15:28 tarihinde eklendi. 695 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Barzani'den PKK'ya İnce Mesaj

Barzani'den PKK'ya İnce Mesaj Suriyeli Kürtler'in, Erbil'de 3 gün sürecek olan konferansı Mesut Barzani'nin katılımıyla başladı.
Barzani'den PKK'ya İnce Mesaj Suriyeli Kürtler'in, Erbil'de 3 gün sürecek olan konferansı Mesut Barzani'nin katılımıyla başladı. Suriyeli Kürtlerin temel taleplerini içeren beş ayrı başlıkla başlayan ve 3 gün süreceği belirtilen konferansa, Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani  de katıldı.

"Kendi kaderini belirleme hakkı, Kürt halkının taleplerini garanti altına alacak bir anayasa, demokratik bir Suriye" gibi başlıklarla toplanan konferansa Mesut Barzani'nin yanı sıra Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Berham Salih de katıldı.

Barzani, burada yaptığı konuşmasında, Suriyeli Kürtlerin kendilerini her türlü değişikliklere hazırlamaları gerektiğini dile getirerek, Suriye'deki Kürt partilere tek ses olmaları çağrısında bulundu.

"SİLAH VE ŞİDDETİN ZAMANI GEÇTİ"

Suriye'de 2 milyon Kürdün yaşadığını ve bunun kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Barzani, Suriye'deki değişimlerin Kürtlerin yararına olmasını temenni ettiğini ifade etti.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali