“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 26 Ocak 2012, Perşembe 10:33 tarihinde eklendi. 749 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GÜRKAN :SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI PERSONELİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR!!!

Chp Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Çalışanları ile ilgilisoru önergesi verdi.
GÜRKAN :SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI PERSONELİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR!!!

 

Recep GÜRKAN’ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e verdiği soru önergesini aynen yayımlıyoruz

 

Büyük bir özveri ve fedakarlıkla yaptıkları bütün çalışmaların üzerine, yeşil kartlıların tüm işlemlerini yapmalarının üzerine, birde Gelir testini SYDV personeline yaptıracaksın ama bu vakıf çalışanlarının sorunlarını görmezden gelerek bu çalışanları mağdur etmeye devam edeceksin. Bu nasıl bir adalettir, bunu kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN’ın vermiş olduğu soru önergesi şöyledir;

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, 3294 sayılı kanunun amacına uygun çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunmak üzere her il ve ilçede kurulmuştur. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün taşradaki faaliyetleri Türkiye çapında 973 il ve ilçede her ilde vali ve her ilçede kaymakam başkanlığında oluşturulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yürütülmektedir. Böylece bu Vakıflar, devlet ile yoksul vatandaşlar arasında sosyal yardımların doğrudan ve en kısa sürede vatandaşa ulaştırılması açısından bir köprü görevi görmektedirler.

            Bu kadar önemli görevler yerine getiren vakıf çalışanlarının özlük haklarında bir düzenleme yapılması zorunluluk arz etmektedir. Olağanüstü gayret ve özveriyle görevlerini yerine getirmeye çalışan vakıf personellerine iş güvencesi sağlanması gerekmektedir. Mütevelli heyetinin iki dudağı arasında bırakılan iş güvencesinin, çalışanlar üzerinde yarattığı olumsuzluğun, çalışma hayatına ve hizmet alan vatandaşlarımıza olumsuz bir yansıması olabilmektedir.

 

Bu bağlamda;

 

1)         SYDV Personelinin özlük haklarının düzenlemesi, iş güvencesi sağlanması, konularında bir çalışma yapmakta mısınız?

2)         Ücret ve istihdam konusunda değişiklik gösteren Vakıfların, farklı uygulamalarına bir standart getirilmesi konularında yaptığınız çalışmalar ne aşamadadır?

3)         Vakıf çalışanlarını rahatlatacak, iş motivasyonunu artırarak kaliteli hizmet üretilmesini sağlayacak ne gibi çalışmalar yapmaktasınız?

 

trakya22.com haber merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali