“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 26 Ocak 2012, Perşembe 10:26 tarihinde eklendi. 721 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Köylüyü fena dolandırdılar kış kıyamette gitti 250 lira !

Hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer alan internet aynı zamanda korkunç ve ilginç dolandırıcılık olaylarını da beraberinde getiriyor.
Köylüyü fena dolandırdılar kış kıyamette gitti 250 lira !

Uzunköprü’ye bağlı Çalıköy’lü bir vatandaşımızın başına gelen bu tür bir dolandırıcılık olayı karşısında İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyanık olmaları konusunda uyardı.
Gazetemize yapılan yazılı açıklamada olayın nasıl meydana geldiği şu ifadelerle anlatılıyor ;
“İstanbul’dan internet üzerinden araç satın almak isteyen vatandaş almak istediği aracın pazarlığını yapar, araç 16 plakalı ve vatandaş tarafından kaza sorgulaması yapılır. Kazasız olduğu anlaşılınca aracı satanın iban numarasına 250.00 TL kapora parasını yatırır ve ilçemiz Çalıköy’den aracı almak için yola çıkarlar.
Yolda şahsın telefonunu ararlar ancak şahıs telefona cevap vermez, alıcı olan şahıs belirtilen köye gider, ancak gidilen köyde böyle bir aracın ve şahsın olmadığı anlaşılır. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan plaka sorgulamasında plakanın Adapazarı ilinde kayıtlı olduğu ortaya çıkar. Aynı şekilde parayı yatırmış olduğu iban numarasının da Adapazarı’nda bankada olduğunu tespit edilir, aynı şahsın İzmir’den başka bir şahsa satmak istediği anlaşılmıştır.
İnternet üzerinden yıl olarak eski, kilometre olarak düşük ve aracın muayyen satış bedelinden daha aşağı fiyat belirtilmesi halinde yukarıdaki dolandırıcılık olayının düşünülmesinin faydalı olacağı düşünülmüştür.
Bundan dolayı vatandaşların internet üzerinden araç almak istediklerinde daha dikkatli olmaları önemle duyurulur.” Denildi.
 
 
alıntı
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali