“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 04 Ocak 2012, Çarşamba 19:42 tarihinde eklendi. 784 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DEĞİRMENDERELİ'den bir soru daha

Edirne ile ilgili yurtdışı ilişkilerimizi ilgilendiren konuları da takip etmekte olan Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, bu kez de Dış İşleri Bakanı'na Edirne'yii yakından ilgilendiren bir konuyu sordu.
DEĞİRMENDERELİ'den bir soru daha

 

 

DEĞİRMENDERELİ, TBMM’ne vermiş olduğu yazılı soru önergesinde Yunanistan’ın kaçak göçmenleri önleme ve sınır güvenliğini arttırmak gerekçesiyle Meriç ve Arda nehirlerine paralel olarak açmayı planladığı 120 kilometre uzunluk, 30 metre genişlik ve 7 metre derinlikteki kanalın Arda nehrine paralel olarak Bosnaköy-Maritssi arasında inşa edilmekte olduğu bilgisi edinildiğini hatırlatmıştır.  Ayrıca, söz konusu çalışma ile Arda nehrinin temiz suyunun kanala bağlanması; Meriç nehrinin debisini azaltacak, bir yandan da Meriç nehrinde kirliliğin artmasına sebep olacağını belirtmişlerdir.

 

Hazırlanan önergede Değirmendereli, Sayın Davutoğlu’na üç ayrı soru yöneltmiş ve ilk olarak bu durumun su kaynaklarımıza olumsuz etki oluşturma olasılığının değerlendirilip değerlendirilmediğini, değerlendirildi ise ne gibi tedbirler alındığını sormuştur. İkinci sorusu ise sınır aşan sular kapsamında olan Arda nehrinin suyunun Yunanistan tarafından kontrol edilebileceğinin göz önünde bulundurulup bulundurulmadığını, öyle ise bu konuda ne tedbir alındığının cevabını beklemektedir. Değirmendereli, son olarak da belirtmiş olduğu açıklamalardan yola çıkarak söz konusu kanalın Yunanistan-Türkiye ilişkilerine olumsuz yönde etkide bulunup bulunmayacağını, öyle ise bu konuda Yunanistan’a uyarı yapılıp yapılmadığının cevaplarını aramaktadır

 

trakya22.com haber merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali