“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 29 Aralık 2011, Perşembe 19:59 tarihinde eklendi. 1218 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EDİRNE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MÜEZZİNOĞLU İLE TÜRKİYE VE EDİRNE GÜNDEMİNİ KONUŞTUK…

Müezzinoğlu İle Gündemi değerlendirdik!
EDİRNE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MÜEZZİNOĞLU İLE TÜRKİYE VE EDİRNE GÜNDEMİNİ KONUŞTUK…  

                EDİRNE  AK PARTİ  MİLLETVEKİ  MEHMET  MÜEZZİNOĞLU

                    İLE   TÜRKİYE  VE  EDİRNE  GÜNDEMİNİ  KONUŞTUK…        

    

          Trakya22.com, siyaset yazarı, yazarımız Mim Ali Terzioğlu, Özel Kalem müdürü ve Ak Parti

Edirne İl Başkanını da alınmadığı Özel Mülakatta Sayın Müezzinoğlu’na sordu:

HEPSİ BURADA.!!!

 

Mim Ali Terzioğlu: Emekli Milletvekillerinin maaşlarına yapılan zam. Ben şahsen çalışanların ve emeklilerin hak ettiği ücreti almadığı kanaatindeyim. Emekli Milletvekillerine yapılan zammı kabul edebiliriz. Diğer emeklilere de zam yapılsın istiyorum, istiyoruz. Siz bu konuda ne söyleyeceksiniz?

Mehmet Müezzinoğlu: Tabi bu konu MHP, CHP, AKP, BDP başkan vekilleri gruplanıp ortak önergesiyle bu noktaya geldi. Şimdi bir parti mensubu olarak kamu oyundaki yağsızlığı genel merkezimize ve ak parti grubumuza iletme gibi bir zorunluluğumuz var. Yoksa kararın yanlışlığını doğruluğunu tartışma noktasında değiliz.

Mim Ali Terzioğlu: Değilim de diğer kesime neden yapılmadı.

Mehmet Müezzinoğlu: Şimdi tabi ki bu ülkede özellikle milletvekilleri, milletin vekili. Milletin koşulunu önce ilgilenerek  kendi koşullarını ikinci-üçüncü plana koyması gerekir. Meclisten  çıkan bu karar kamu oyunda ve yerel basında oldukça sert karşılandı. Önümüzdeki günlerde milletvekillerimiz gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. Onu artık yeni değerlendirmeye bırakmak lazım.

Mim Ali Terzioğlu: Efendim, Edirne’de  2. Sayısı çıkacak olan, Ali Süzen’in sahibi ve yayın işleri önderliğinde’’ Trakya İnşaat’’ gazetesi çıkıyor. Trakya İnşaat, inşaat sektörünü ilgilendiren her kesime hitap ediyor. Şu kesim, inşaat sektörü dışında kalıyor diyemezsiniz. Çünkü ekonominin lokomotifidir, İnşaat Sektörü. Ama sadece inşaatla ilgili değil, bu gazetemiz de kültür sanat edebiyat bölümleri var. Muhtemelen iki  sayfa yetmeyecek  artı her sayıda bir mahalle muhtarı ile röportaj var ve her sayıda sivil toplum kuruluşlarıyla röportajımız var. İlk sayısı Hasan Sezayi vakfı, ikinci sayısında Mimar Sinan Vakfı olacak. Ücretsiz dağıtılacak bu gazete. 1500 adet, tamamı renkli olacak.

İlk sayımızda Yeni İmaret Muhtarı, Aziz Saranlı olacak çok güzel bir röportaj yaptım kendisiyle. Yeli İmaret aslında çok şanslı bir yerleşim yeri, ama yanlış yerleşim imar projeleri sebebi ile çok mağdur olmuştur. Şikayet ettikleri konu özellikle çöplük ve baz İstasyonları konusu artı şunu ekliyeyim efendim kültürel bir hatırlatma babında biliyorsunuzdur mutlaka ama orada, şuanda Üniversiteye devredilen çok çok eski bir ‘Namazgâh’ var efendim. Onu da fotoğrafladık. Orada 2-3 tane mezar taşı gördük biz bilemedik ne olduğunu. Prof. Dr. Engin Beksaç Beye fotoğrafını gösterdim ve 18. yy’dan kalan Musevi bir mezar taşı olduğunu belirttiler. Namazgâh’ında çok çok önemli bir tarihi eser olduğunu ama ne yazık ki yeterince değerini bulmadığını, tam anlamıyla çevre düzenlemesi yapılmadığını söyledi. Şimdi Muhtarımızın dileğine dönüyorum. Çöplük konusunda Yeni İmaret ve Edirne çöplüğü ve baz istasyonu hakkında ne söylemek istersiniz.

Mehmet Müezzinoğlu: Bir defa öncelikle yayın hayatına giren, Trakya İnşaat gazetesini ve yönetimini tebrik ediyorum. Yayın hayatında saygın ve tarafsız yerini almasını temenni ediyorum, başarılar diliyorum. Tabi ki medya önemli. Tarafsızlığın ve bağımsızlığın toplumsal hadiselere duyarlılığını önemsiyoruz. Sizlere bu anlamda başarılar diliyorum.

Mim Ali Terzioğlu: Teşekkür ediyorum.

Mehmet Müezzinoğlu:  Tabi yeni imaret mahallesi muhtarımızın da duyarlılığına ayrıca teşekkür ederim. Ben Yeni İmaret Mahallesi sakinlerini ve muhtarımızı çöplükle ilgili şikayetlerini ve duyarlılıklarını ötesinde bir duyarlılık gösterdiklerinin kanaatindeyim. Bu Edirne’nin sorunu.

Mim Ali Terzioğlu: Zaten bende öyle söyledim Efendim. Edirne’mizin sorunu. Ama en çok onlar mağdur oluyor.

Mehmet Müezzinoğlu: Tabi ki biz bu olaya duyarsız olamayız. Dolayısıyla bu sorun Edirne’nin fotoğrafına yakışmayan bir durum. Biz bu tür fotoğrafları 1992’da İstanbul’da Halkalı çöplüğü de ve Ekim başı çöplüğünde yaşadık. Ve Ekin başı çöplüğü olayı vardı. Bu durum patladığın da 36 tane vatandaşımız ölmüştü dolayısıyla ama bizim medeniyetimiz ile çözülmüştü. Çöplük bir pislik alanı değil tam aksine bir medeniyet zenginliği ve temizlik alanıdır. Şuanda Edirne’de ki vahşi çöp toplama sistemi, Türkiye’nin 1967-68 yıllarında ki çöp toplama sistemi ile aynı durumdadır. Edirne hep geriden takip ediyor. Son 15’in arasında, buda Edirne’ye yakışmıyor. Edirne bir Medeniyet Şehri. Kültür, sanat, medeniyet tarihi, batıya açılan kapıların başkenti, en önemlisi yıllarca Osmanlı Devletine başkentlik yapmış bir şehrimizdir. Baktığımız zaman Edirneliler olarak kendimize birçok medeniyet sıfatını yakıştırdığımız, bir taraftan da Edirne’nin bu çöplüğüne rıza gösteririz. Bu çöplük sorununu hemen çözmeliyiz. 2012 yılında Edirne Belediye Başkanımızın projeleri ile çözeceğini umuyoruz, bekliyoruz. Her hangi bir destek  ve katkı yapmaya hazırız. Bunu geldiğim günden beri  ifade ediyorum. Ama tabi ki şehrin çöplerinin toplanması topluma zararsız halde, atık haline dönüştürülmesi gerekir.

Mim Ali Terzioğlu: Teşekkür ediyorum. Baz istasyonları ile ilgili bir sorun var. Halk şikayetçi, radyasyondan rahatsız oluyorlar. Bunun için ne yapabiliriz.

Mehmet Müezzinoğlu:  Baz istasyonları bildiğimiz gibi iletişimde olmazsa olmazlarındandır. Eğer mahalleliyi aşırı derecede radyasyon bakımından rahatsız ediyor mu? Bilmiyorum. Belirli standartlar altında yapılması gereken istasyonlar bunlar, olması gerekir.  Neticede olması gereken istasyonlar bunlar.

Mim Ali Terzioğlu: Seçimlerde size çok sorulan Edirne’miz deki vakıflara açık Arasta, Bedesten, Ali Paşa Çarşısı esnafından geliyor. Özelikle rica ettiler. Ak partililer ve dolayısıyla Başbakanı sevenler zor durumda kaldık diyorlar. Bunu belirttikten sonra, vakıf kiracılarından şikayetçiler.

Mehmet Müezzinoğlu: O konu geniş bir kapsamda incelenmesi gerekir.

Mim Ali Terzioğlu: Sayın milletvekilim ben size şimdi çok iyi bildiğim bir konuyu açayım. Bu emeklilik konusunda. Ben 2001’de emekli olduğumda tabi ki emekli maaşıyla geçinemeyeceğimi bildiğim için emekli olan arkadaşıma dedim ki ne kadar maaş alıyorsun arkadaşım, ben 11 yılda lise müdürlüğü yaptım. Dolayısıyla dedi ki 50 lira fark var maaşımızda. Başbakanın dediği gibi 50 lirayı simit, limon satsam çıkarırım. 2009 da sayın şuanda İç İşleri Bakanımız İdris Naim Şahinoğlu ile okul arkadaşıyım Genel Sekreter makamında karşı karşıya oturarak siz zalimsiniz, Allah zalimleri sevmez. ”Neden” dedi. Şuan fark 650 dedim. 600 lira belden saldınız ve şahsen davacıyım, bütün emekliler adına davacıyım ve Cenabı hak bana etkili bir söz söyleme yeteneği bağışlamışsa ve kalem vermişse bunu da dile getirmeye çalışıyorum. Ben, bir ay 2004 seçimlerinde, bir üniversite öğrencisine harçlık vererek günlük gazete çıkarmış adamım. İlahiyat Fakültesini okurken talebe federasyonu aylık yayın yönetmeniydim ve İdris Naim Bey dedi ki. “ Bu konuyu Başbakanla konuşmam için 2-3 beklemem gerekiyor. Ben size iletirim.” Yani şunu demek istiyorum emekliler gerçekten mağdur. Bu mağduriyeti çok sevdiğimiz AKP yaptı. Milli gelirden gelen payı aldırdı, daha önceki hükümetler şöyle diyordu memur ve memur emeklilerine şu kadar zam ve açıkçası mağduruz.

Mehmet Müezzinoğlu: Vakıf kiracılarını ile ilgili sorunda ise Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüştüm onlar gereğini yapıyor.

Mim Ali Terzioğlu: Efendim Trakya Üniversitesinde camii yok. Bu konuda desteğinizi istiyoruz. Milletvekili seçildiniz birkaç aydır, Kamu Oyunun bilmediği Edirne’miz ile ilgili çok özel çalışmalarınız var mı bunlar hakkında ne söylemek istersiniz.

Mehmet Müezzinoğlu: Köprü ile ilgili sorunlarla ilgileniyoruz Edirne’nin tüm köprülerinin donanımlarını tamamlamaya çalışıyoruz.

Mim Ali Terzioğlu: Çok teşekkür ederim Sayın Müezzinoğlu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali