“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 27 Aralık 2011, Salı 18:21 tarihinde eklendi. 797 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne MİLLETVEKİLİ RECEP GÜRKAN'ın Basın Açıklaması

CHP Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN ve Edirne CHP İl Başkanı Şükrü CIRAVOĞLU ile yaptığı basın toplantısında şu sözlere yer vermiştir:
Edirne MİLLETVEKİLİ RECEP GÜRKAN'ın Basın Açıklaması

 

Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN; Tarihi Köprülerimizin, Avrupa’ya açılan bir sınır şehri, bir kültür, bir tarih şehri olan Edirne’mize yakışır, hemşerilerimin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlemesi adına yapılması gerekenler olduğunu hepimiz biliyoruz.

            Konunun önemine istinaden vermiş olduğu soru önergesi üzerine gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğini belirten Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN; Edirne, Edirne halkı; her şeyin iyisini, güzelini hak etmektedir dedi.

            Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN’ın vermiş olduğu Soru Önergesine Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY’ın cevapları şöyledir;

            Edirne ilinde yer alan tarihi köprülerin bakım ve onarımlarının yapılarak korunmasının sağlanması amacıyla; 2005 yılında Bakanlığımız Kültür ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü ve Edirne Valiliği arasında protokoller imzalanmıştır. Protokoller kapsamında restorasyon uygulama çalışmalarına ait teknik kontrollük hizmetlerinin Karayolları Genel Müdürlüğünce yürütülmesi, gerekli ödeneğin ise Edirne Valiliği tarafından karşılanması öngörülmüştür.

            Tarihsel misyonu ve coğrafi konumu nedeniyle zengin kültür ve doğal değerler sahip Edirne, Türkiye Turizm Stratejisi 2007-2013 Eylem Planı kapsamında Bakanlığımızca belirlenen 15 Marka Kent içerisine alınmıştır. Konu ile ilgili 2008 yılında kısa, orta ve uzun vadeli olarak hazırlanan eylem planı içerisinde şehrin tarihi dokusunun bulunduğu alanların özelliklede nehirler üzerindeki taş köprülerin aydınlatılmasına yönelik çalışmalar yer almaktadır.

            Aydınlatma çalışması yapılacak köprüler; Gazimihal (Hamidiye) Köprüsü, Saraçhane (Şehabettin Paşa) Köprüsü, Fatih Köprüsü, II Beyazıd Köprüsü, Yıldırım Köprüsü, Kanuni (Saray) (Sultan Süleyman) Köprüsü, Yalnızgöz Köprüsü, Tunca (Ekmekçizade Ahmet Paşa) Köprüsü, Meriç (Mecidiye) Köprüsü.

            Söz konusu köprülerin onarım işlerine 2006 yılında başlanılmış ve çalışmalar 2010 yılına kadar sürdürülmüştür. Edirne Valiliği İl Özel İdaresince ödenek temin edilemediğinden rıhtım ve çevre düzenlemesi işleri yarım kalmıştır. Eksik kalan işler, ‘Edirne İli Dahilinde Muhtelif Köprülerin Onarımı ve Çevre Düzenlemesi’ işi kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü 2010 Yılı Yatırım Programına alınmıştır. Eksik kalan işlerin tamamlanmasına yönelik söz konusu ihale; kamulaştırma sorunları, Edirne İli Özel İdaresi tarafından onaylatılan restorasyon projelerinde aydınlatma ve çevre düzenlemesi projelerinin hazırlatılmamış olması, dolayısıyla proje çizim, revizyon ve Koruma Bölge Kurulu tarafından onay işlerinin zaman alması nedenleriyle bugüne kadar yapılamamıştır.

            Edirne Valiliğinin 31/10/2011 tarihli 5160 sayılı yazısı ile Edirne Belediyesi tarafından teknik yeterlik ve mali imkan açısından yapılması mümkün olmayan köprülerin Karayolları Genel Müdürlüğünce projelendirilerek aydınlatılmasının sağlanması istenmiştir. Anılan Genel Müdürlükçe aydınlatma işlerinin ivedilikle tamamlatılması için 28/11/2011 tarihinde aydınlatma ve proje işleri müstakil olarak ihale edilmiş ancak ihalede 4 istekli tarafından dosya satın alınmasına rağmen herhangi bir teklif verilmemesi nedeniyle ihale iptal edilmiştir. Söz konusu ihalenin 30/12/2011 tarihinde tekrar yapılması ve 2012 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali