“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 22 Aralık 2011, Perşembe 15:27 tarihinde eklendi. 647 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Asırlık Konak Yağmura ve Rüzgara Dayanamadı

Edirne'de uzun yıllardır kullanılmayan 2 katlı asırlık konak, şiddetli yağmur ve rüzgara dayanamayarak yıkıldı.
Asırlık Konak Yağmura ve Rüzgara Dayanamadı Edirne'de uzun yıllardır kullanılmayan 2 katlı asırlık konak, şiddetli yağmur ve rüzgara dayanamayarak yıkıldı. Konağın yıkıldığı sırada sokakta kimsenin bulunmaması faciayı önledi.

Dilaverbey Mahallesi Sinema Karşı Sokak'ta bulunan ve uzun yıllar Edirneli Museviler tarafından kullanılan 2 katlı metruk konak, öğle saatlerinde büyük bir gürültüyle yıkıldı. Sokak sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, konağın çevresindeki sokakların girişini emniyet şeridiyle kapattı. Konağın yıkılmayan kısmının şiddetli rüzgarla sallandığını gören ekipler, park halindeki araçların sahiplerine ulaşarak olay yerinden kaldırılmasını sağladı. Sokak sakinleri de binaya yaklaşmamaları konusunda uyarıldı.

Dilaverbey Mahallesi Muhtarı Necmettin Ersaçmış, tarihi Kaleiçi Semti'nde birçok metruk konağın bulunduğunu belirtti. Ersaçmış, "Metruk konaklar, çevre sakinleri için büyük tehlike oluşturuyor. Yıkılan bu konakta da Clara isimli Yahudi bir bayan tek başına yaşıyordu. O öldükten sonra başka bir aile ikamet etti. Onlar ayrıldıktan sonra da bakımsızlıktan bu hale geldi" dedi

 

 

DHA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali