“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 17 Kasım 2011, Perşembe 01:00 tarihinde eklendi. 1013 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Libya’ya saldırının asıl sebebi Dolar ve Avro’nun hakimiyeti

trakya22.com a açıklamada bulunan Saadet Partisi Edirne il Başkanı Ali Demirkıran, Libya’yı işgal eden güçlerin asıl amaçlarının sömürü aracı olarak kullanılan Dolar ve Avro’nun hâkimiyetini korumak olduğunu söyledi. Libya’nın dolar yerine altın dinar kullanacağını açıklaması ve bu para birimini ülkeler arası ticarette kullanacağının hazırlıkları içinde bulunması üzerine Kaddafi’nin ortadan kaldırılması için düğmeye basılmıştır, dedi.
Libya’ya saldırının asıl sebebi Dolar ve Avro’nun hakimiyeti

 

Demirkıran , “Dünya’da, Uluslararası bankacılığın egemen olmadığı 7  ülke vardı. Bunlar Afganistan, Irak, İran, Kuzey Kore, Sudan, Küba ve Libya’dır. Afganistan ve Irak gitti. Kaddafi rejiminin süratle halledilmesinin sebebi de budur. Aynı senaryoyu Irak’ta oynadılar. O günlerde Saddam petrol satarken diğer ülkelerden ABD Doları yerine Avro istemişti. Bu bütün dünyayı küresel rezerv para birimi Dolar için tehdit anlamına gelmekteydi” açıklamasını yaptı.

Ali Demirikıran devamla; “ Irak işgalinde ilk yağmalanan Irak Merkez Bankası olmuştu. ABD daha sonra bilgisayar donanımlarına ve tefrişatına varıncaya kadar Irak Merkez Bankasını yeniden kurmuştu. Kaddafi ise daha ileri gidip tüm Afrika’da altın dinar temelli yeni bir ortak para birimine geçme planını uygulamaya kalkıştı. Tespitlerden en ilginci Libya’daki isyancı grupların daha isyanların başladığı ilk günlerde henüz hükümet olmamalarına rağmen Merkez Bankası kurmaya fırsat bulmalarıydı. Dünyanın neresinde görülmüş isyancı bir hareketin Merkez Bankası kurduğu?” dedi.

“Kaddafi’ de dolar ile Avroyu reddederek Arap ve Afrika ülkelerine yeni para birimi olarak altın dinar hareketini başlatmış ve Afrika Kıtası içinde 200 milyon insanın kullanacağı ortak bir para birimi oluşturmayı önermişti” şeklinde konuşan Demirikıran; Tek Afrika para birimi, tek askeri güç ve tek pasaport fikrinin pek çok Arap ve Afrika ülkesi tarafından kabul edildiğini,  ancak bu çalışmaya ABD ve Avrupa Birliği tarafından şiddetle karşı çıkıldığını hatırlatarak, “Hatta Fransa Devlet Başkanı Sarkozy  Libya’yı küresel finans sisteminin güvenliğine karşı bir tehdit olarak değerlendirdi” şeklinde konuştu.

 Demirkıran; “Kaddafinin suçu(!) kabul edilir cinsten değildi. Libya’nın hiç dış borcu yoktu. Devlete ait olan Merkez Bankası kasasında 144 ton altını bulunuyordu. Ayrıca eğitim/sağlık gibi hizmetler bedava idi, Libya ‘da  krediler de faizsiz veriliyordu. Ayrıca halk, birçok ülkede olduğu gibi yoksulluk çekmiyordu” dedi.

“İslam ülkeleri arasında Ortak para birimi, ortak savunma paktı, İslam  Birleşmiş Milletleri… gibi konular Milli Görüş’ün de hedefleriydi” şeklinde açıklama yapan Demirkıran, “40 yıldır rahmetli Erbakan İslam dinarı deyince bazı medya maymunlarının nasıl hop oturup hop kalktığını hatırlayın. Hopla deyince hoplayan kökü ve beslenme damarları dışarıda bazı güçler görevlerini yaptılar; en başarılı hükümet olarak tescil edilen Erbakan hükümeti bu fikirleri sebebiyle Siyonizm’in ve Emperyalist güçlerin hedefi haline geldi. Sonunda iktidardan indirilmesi için tüm güçlerini kullandılar” dedi.

Demirkıran açıklamasını; “Ancak onlarında sonu geldi. Batının ’’borca dayalı para sistemi’’ batıyor. Gelen sesler, onların batışı, Adil ve Hakça bir düzenin kuruluşunun ayak sesleridir. Saadet Partisi olarak hükümete sesleniyoruz; bunların kalelerinin zayıf noktası belli olmuştur. Sömürülerinin önemli bir aracı DOLAR VE AVRO’DUR, yani para birimleridir. Öncelikle İslam ülkelerinde başta olmak üzere kendi aramızda ortak para birimi kullanıp onların sömürülerine son verelim. Milli politikalar uygulayalım. Korkmayın! Onların dağları yerinden oynatacak güçleri dahi olsa, sonunda Allah’ın dediği olur” şeklinde tamamladı

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali