“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 10 Kasım 2011, Perşembe 21:37 tarihinde eklendi. 895 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Satan Yok Alanı ne yapayım

Türkiye'nin çeltik üretiminin yüzde 35'ini sağlayan İpsala 'da çeltik üreticisi fiyatların düşüklüğü sebebiyle ürününü depolarda ve bahçesinde saklayıp satmıyor.
Satan Yok Alanı ne yapayım



İpsala 'nın Paşaköy beldesinde çeltik üreticiliği yapan Yılmaz Serin, basın mensuplarına  yaptığı açıklamada, ürettiği çeltiğin bu yıl fiyatının maliyetinin altında olduğu için satmadığını, bahçede ve evin ambarında beklettiğini belirtti.

Çeltik fiyatını kilogramı 1.10 ve 1.20 lira olarak beklediklerini ifade eden Serin, şöyle devam etti:

"Fakat bu sene çeltik fiyatları kilosu 0,80, 0,90 liralarda seyrediyor. Zaten maliyetlerimiz kilogramı 1.10 lira civarlarında. Bu fiyatlarla mal verirsek yaptığımız harcamayı alamayız. Zarar ederiz, gelecek yıl ürün ekemeyiz.

Bu bölgede bulunan üreticilerin yüzde 80'i mallarını satmıyor, zaten de satamaz. Satanlar da ancak bankalara acil borçlarını kapamak için satıyor. Marketlerde, pazarda pirinç fiyatları düşmüyor. Bizim malımızın fiyatı düşüyor anlamıyoruz bu durumu."

Yılmaz Serin, bu yıl 300 dönüm çeltik ektiğini gelecek yıl bu çeltiği ekebilmesinin zorlaştığını söyledi.

Çeltikçi Fazlı Kara ise çeltik üreticisinin çok zor durumda olduğunu belirterek, "2.5 ay oldu çeltik hasadı başladı. Hiçbir Edirne milletvekili, ne iktidardan, ne muhalefetten gelen yok, bize sahip çıkmıyorlar. Hangi yüzle bir daha oy istemeye gelecekler. Bu insanlara sahip çıkmaları gerekiyor" dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali