“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 02 Kasım 2011, Çarşamba 18:42 tarihinde eklendi. 1034 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Teşekkürler türkiye

23 Ekim Pazar saat.14.30 da Vanda yaşanan 7.2 lik depremden sonra Edirneden 6 kişilik ekip yola çıkmış ve 24 Ekim Pazartesi günü Vanda arama ve kurtarma çalışmalarına başlamışlardı.
Teşekkürler türkiye


 

Telefonla temsilciliğimizi arayan Uzunköprü Devlet Hastanesi Acil Servisinde Görevli  sağlık Memuru Suat Sayar Van’daki son durumu uzunköprü trakya22.com temsilciliğimize  anlattı:

Balıkesir (UMKE) ekibi ile birlikte geçtiğimiz günlerde 15 sıralarında 13 yaşında bir erkek çocuğunu canlı çıkardıklarını sağlık durumunun çok iyi olduğunu bildirdi.

Konuşmalarında hava şartlarının çok çetin olduğunu ve ekiplerin buna aldırış etmeden belirli gruplar halinde 24 saat boyunca çalıştıklarını aktardı. Battaniye,çocuk bezi,bebek maması gibi ihtiyaçların ağırlıkta olduğunu belirten SAYAR , insanların birkaç aile bir arada olmak üzere çadırkentlerde yaşadıklarını söyledi. Ayrıca yurdun 4 bir yanından hayırsever vatandaşların ve kamu kurum ve kuruluşlarının gönderdikleri yardımların afet bölgesine en hızlı şekilde ulaştırıldığını ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara çok hızlı bir biçimde dağıtıldığını söyledi.

Yardım göndermek isteyen vatandaşlarımız için kargo şirketlerinin ücret talep etmediğini belirten SAYAR bölgede iletişim sorununun kısmen düzeldiğini cep telefonu görüşmelerinin mobil vericiler tarafından sağlandığına değindi.

İskender AKSU ise afet bölgesinde koordineli bir çalışma olduğunu ve ekiplerin 3 saat uyku ile can ve başla çalıştıklarını belirtti.


 


Ayrıca yapılan çalışmaları provoke etmeye çalışanlara rağmen oradaki halkla tek yumruk olduklarını söyleyen AKSU Erciş halkının kendilerine çok iyi davrandıkları bölgeyi bilmedikleri halde her gelen yardım isteklerine koştuklarını belirtti.

Ömer ÇETİNKAYA  ise depremin olduğu gün kendi imkanları ile Van’a gittiğini ve ilk olarak Azerbaycan Ekibi ile çalışmalara katıldığını söyledi. Bizler burada insanlık için varız. Hiçbir dil,ırk etnik köken ayrımı yapmadan ekiplerle birlikte çalışıyoruz dedi

 

 

trakya22.com  haber merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali