“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 30 Ekim 2011, Pazar 21:55 tarihinde eklendi. 971 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne'yi Dünyaya Tanıtacak

trakya22.com ailesinden köşe yazarımız Hakan Özaydınlık Yönetmenliğini yaptığı, "3 Nehir, 4 Dinin Payitahtı Edirne" isimli belgeselin çekimleri Edirne'de başladı.
Edirne'yi Dünyaya Tanıtacak  

Çekimlerine ilk olarak Unesco Dünya Mirası Listesi'ne giren Selimiye Camisinden başlandığını belirten Özaydınlık, Kültür Bakanlığının projeyi desteklediğini ifade etti.

Yazarımız Özaydınlık, şunları kaydetti:

"Bakanlık projeyi onayladı. Belli bir oranda da bize maddi olarak destekte bulunuyor. Medeniyetlerin buluşması dendiğinde hep akla Antakya gelmekte. Aslında Edirne kent tarihi boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir kentti. Tek tanrıya inanılmadığı dönemlerde Edirne'nin üç nehri tanrıların isimleriyle anılırdı. Edirne, Hristiyanlığın başkentliğini yapmış bir şehir. Bir dönem Museviler'in önemli bir kenti haline gelmiştir. Ardından Osmanlı İmparatorluğu'nun Edirne'yi fethetmesiyle birlikte Edirne, Müslümanlığın ve Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti haline gelmiştir.

Bunların yanı sıra birde Baha-i dini var. Edirne Baha-i'ler için de önemli bir kent. Bu dinlerin hepsi Osmanlı'nın hoşgörüsü sayesinde Edirne'de uzun yıllar varlıklarını sürdürmüştür. Biz de buradan yola çıkarak, belgeselimizin ismini 'Üç Nehir, Dört Dinin Payitahtı Edirne' olarak belirledik.

Edirne'nin tanıtımına bu anlamda katkı sağlamak istedim. Bu belgeselle, Edirne'nin dinlerin buluştuğu önemli bir kent olduğunu hatırlatmak istedim. Ben bir Edirneli olarak bu kent için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. 5 kişiden oluşan bir ekiple çekimlerimize devam ediyoruz."

Özaydınlık, belgeselin önümüzdeki yıl TRT'de yayınlanacağını bildirdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali