“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 28 Ekim 2011, Cuma 17:31 tarihinde eklendi. 854 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ DR. CANDAN YÜCEERİN CUMHURİYETİN 88. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ DR. CANDAN YÜCEERİN CUMHURİYETİN 88. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI
TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ DR. CANDAN YÜCEERİN CUMHURİYETİN 88. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI

Bu yıl, Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’in 88. yıldönümünü kutlamaktayız. Cumhuriyet, korumamız ve hiçbir şekilde ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır.

            Ulusal Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve sonrasında ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkaracak olan Cumhuriyet’in ilan edilmesi, tarihin kaydettiği ender bir başarıdır. Atatürk, tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik ilkelerinin hayata geçirilmesinin yalnızca Cumhuriyet rejimi ile olanaklı kılınabileceğini görmüş, bu nedenle yönetim biçimi olarak Cumhuriyet’i seçmiştir. Cumhuriyet rejimi ile yurttaşlarımızın haklarına kavuşmasının önü açılmış, temel hak ve özgürlükler güvence altına alınmış ve herkese yönetime katılma hakkı tanınmıştır. Kadınlarımızın erkeklerle eşit duruma gelmesi ve kamusal yaşamda hak ettiği yeri alması Cumhuriyet rejimi ile gerçekleşmiştir. Bu rejim Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük kazanımıdır. Cumhuriyet’e sahip çıkmak her Türk evladının boynunun borcudur.

            Ülkemizin Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş yapısının korunmasına özen gösterilmelidir. Cumhuriyet’i yaşatmak ve korumak toplumun tüm kesimlerinin öncelikli görevidir.

            Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye’nin çağdaş dünyayla bütünleşme kararlılığının göstergesi olan Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Atatürk’e, O’nun kahraman silah arkadaşlarına, milleti ve vatanı için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunar, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan tüm yurttaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

          

     Cumhuriyetimizin 88. yılı herkese kutlu olsun. 

     Sevgi ve saygılarımla.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali