“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 22 Ekim 2011, Cumartesi 23:47 tarihinde eklendi. 1174 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İşte Kaddafi

Muhalif güçlerce dün öldürülen Muammer Kaddafi'nin yakalanma anını gösteren yeni bir video ortaya çıktı. Kaddafi görüntülerde hala hayatta gözükürken, yakalandığı andan itibaren de "ateş etmeyin" diye bağırıyor.
İşte Kaddafi

Canlı olarak ele geçirilen Kaddafi nin nasıl öldürüldüğü hala gizemini koruyor. Libya Ulusal Geçiş Konseyi, Kaddafi 'nin iki ateş arasında kalarak öldüğünü açıklamıştı.

Ancak El Arabiya kanalı bugünkü haberinde Kaddafi nin yakalandıktan sonra infaz edildiğini yazdı. Kanala konuşan bir doktor, Kaddafi'nin yakın mesafeden önce başından sonra da karnından vurulduğunu söyledi.

Aynı doktor, Kaddafi nin oğlu Mutassım'ın da yakalandığı sırada hayatta olduğunu ancak kaçmaya çalışırken boynundan vurularak öldüğünü kaydetti.



Dünya bugün Kaddafi nin hazin sonunu konuşuyor. Ülkesinde kendi halkı tarafından adeta linç edilerek öldürülen Kaddafi nasıl yakalandı?

En çarpıcı iddia Amerikan CBS televizyonundan geldi. CBS'nin iddiasına göre Kaddafi nin yakalanma süreci şöyle gelişti:

ÖNCE FRANSIZ UÇAĞI VURDU

Fransız savaş uçakları ve bir ABD Predator pilotsuz uçağı, Perşembe sabahı Muammer Kaddafi'nin doğduğu Sirte kentinden kaçmakta olan 100'ün üzerinde 4X4 araçlık dev bir konvoya saldırdı.

Konvoy küçük gruplara ayrılarak hava saldırılarından kurtulmaya çalıştı ama en az 15 araç vurulmuş, içindekiler ölmüştü. 



ARACI TERK EDİP SAKLANDI AMA...

Kaddafi nin içinde bulunduğu araç hasar görmüş ama tamamen tahrip olmamıştı. Kaddafi ve korumaları aracı terk ederek otoyolun altından geçen drenaj borularının içine saklandılar ve kısa bir süre sonra da burada Kaddafi muhalifleri tarafından kıstırıldılar.

KORUMASI MI VURDU?

Burada muhalifler ile korumalara arasındaki çatışmada korumalar öldürüldü. Ama bir görgü tanığının ifadesine göre korumalardan biri ölmeden önce canlı ele geçmemesi için Kaddaf i'yi de vurdu. Ancak Kaddafi ölmemiş, ağır yaralanmıştı.

Son anına kadar debdebeli bir yaşam süren Kaddafi yakalandığında da üzerinde altın bir tabanca vardı. Kaddafi ele geçirilidikten sonra muhalifler tarafından bir süre itilip kakıldı ve sürüklendi.



SON SÖZLERİ

Libya'nın devrik lideriKaddafinin yaralı olarak yakalanması ve dövülerek öldürülmesinin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Kaddafi öldürülmeden önce "Bana yaptığınız haramdır, siz günah işliyorsunuz evlatlarım ben sizin babanızım, bu olamaz haram nedir bilmiyorsunuz" diyor.

Görüntülerde önce bir grup devrimci ayakkabıları ile Kaddafinin kafasına vuruyor. Kaddafi'nin 'Bana yaptığınız haramdır, siz günah işliyorsunuz' gibi sözlerine rağmen devrimciler kafasına öldüresiye vurmaya devam ediyorlar.

Diğer bir görüntüde ise bir isyancı Kaddafi'nin üstünden kanlı ceketini ve parmağından 'eşi Safiye1970' yazılı evlilik yüzüğünü çalmış olarak gözüküyor. Arkadaşları isyancıya 'Sakın bunu kimseye verme gelecekte 1 milyon dolardan fazlaya satarsın' diyor.

Öte yandan Bm  İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi'nin hangi koşullarda öldüğüyle ilgili soruşturma yapılması gerektiğini belirtti. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği sözcüsü Rupert Colville, Kaddafi'nin canlı yakalandığı ve daha sonra öldüğünü gösteren amatör videoların "çok rahatsız edici" olduğunu söyledi. 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali