“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 20 Ekim 2011, Perşembe 22:20 tarihinde eklendi. 664 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dava Açılırsa Bedelini Kim Öder

Çorlu Belediyesinin Ekim ayı olağan meclis toplantısında yaklaşık 6 aydır bekleyen Karatepe katı atık bertaraf tesisleriyle ilgili imar planının iptal edilmesinden sonra, gözler Ekolojik Enerji firmasının açmaya hazırlandığı tazminat davasına çevrildi.
Dava Açılırsa Bedelini Kim Öder

 

  Çorlu Belediyesinin Ekim ayı olağan meclis toplantısında yaklaşık 6 aydır bekleyen Karatepe katı atık bertaraf tesisleriyle ilgili imar planının iptal edilmesinden sonra, gözler Ekolojik Enerji firmasının açmaya hazırlandığı tazminat davasına çevrildi.

Tazminat kimden tahsil edilecek?

Ekim Ayı meclis toplantısında (EPDK) Enerji Piyasası Dağıtım Kurulunun verdiği belgelerin eksik ve yetersiz olduğu şeklinde gerekçeler gösterildi. Firmanın EPDK dan gerekli belgeleri alması durumunda açabileceği tazminat miktarı ve davanın Çorlu Belediyesi tarafından kaybedilmesi durumunda istenilen tazminat bedelini Çorlu Belediyesi kendi kasasından mı ödeyecek, yoksa Red kararı veren Belediye meclis üyelerine ayrı ayrı tanzim mi edilecek. Geçmiş Belediye yönetimi zamanında aldıkları karardan dolayı yaklaşık 12 Belediye meclis üyesinin 35 Bin TL tazminatla yargılandığını emsal göstererek açılabilecek bir davanın sonucu ve Çorlu’ya ne kadar kaybettireceği merak konusu olurken,Firma yetkilileri çok ciddi rakamlar tutacak tazminat davasını açmaya hazırlanıyor. konuyla ilgili olarak henüz hiçbir yetkiliden açıklama yapılmadı. Çorlu Belediyesi daha önceden Karatepe mevkiindeki yerin tahsisi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü başta olmak üzere diğer yetkili kurumlara müracaat edip etmediği de kafalarda kalan diğer soru işaretlerinden birisi oldu.

Çorlu Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Çorlu Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ersan Hasan Toprak’ın yönetiminde gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Türkgücü ve Önerler Köylerinin Sokak İsimleri Belirlendi

Çorlu Belediyesi’nin mücavir alanında bulunan Türkgücü ve Önerler köylerinde yeni açılan cadde ve sokak isimleri konusunda çalışma yapan Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu raporuna göre Önerler Köyünde 102, Türkgücü Köyünde ise 190 cadde ve sokağa yeni isimler verildi. Türkgücü Köyünde bir caddeye Çorlu Belediyesi’nin Bulgaristan’daki kardeş şehri olan Dulovo’nun adı verildi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kıbrıs’a Gezi Düzenleyecek

Yurt gezileri kapsamında Çanakkale, Edirne ve Ankara gibi illere seferler düzenleyen Çorlu Belediyesi, gazileri de unutmadı. Yurt gezileri kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi üyelerinin katılacağı Kıbrıs gezisinin planlamasının Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından planlanması oy birliği ile kabul edildi. Bu kapsamda Kıbrıs’a düzenlenecek gezilerin Kasım ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Başkan Baysan’a Borçlanma Yetkisi Verildi

Muhittin Mahallesi Bağlariçi Mevkiinde yapımı bitmek üzere olan altyapı çalışmaları sonrası mevcut yolların asfaltlanması, Havuzlar Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Parkı’nın düzenlenmesi ve mevcut borçların ödenebilmesi için İller Bankası’ndan borç alınması amacıyla Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a borçlanma yetkisi verildi.

İmar Plan Notları ve Komisyon Kararları Görüşüldü

İmar plan notları ve komisyon raporları Belediye Meclis Üyesi Nazmi Aydoğmuş tarafından slayt gösterisi eşliğinde sunuldu. Komisyonun tavsiye niteliğindeki kararları yapılan değerlendirmeler sonucunda kabul edildi.

trakya22.com haber merkezi : Abdurrahim Yıldırım

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali