“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 11 Ekim 2011, Salı 20:07 tarihinde eklendi. 713 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

'sadık Dostlar' Evden Çıkmadı

Edirne'de, oturduğu 2 katlı ahşap binada çıkan yangında baktığı kedi ve köpekleri kurtarmak isterken yanarak ölen emekli öğretmen 64 yaşındaki Leman Celepgezer'i, sadık dost olarak bilinen köpekleri terk etmedi.
'sadık Dostlar' Evden Çıkmadı Edirne'de, oturduğu 2 katlı ahşap binada çıkan yangında baktığı kedi ve köpekleri kurtarmak isterken yanarak ölen emekli öğretmen 64 yaşındaki Leman Celepgezer'i, sadık dost olarak bilinen köpekleri terk etmedi. Yangın sırasında da evde olan köpekler, yangın gününden bu yana evden ayrılmadı. Aç kalan ve yaralı olan köpekler, Edirne Belediyesi'ne bağlı Kedi ve Köpek Evi görevlileri tarafından iğne ile uyuşturularak çökme tehlikesi bulunan evden çıkartıldı.

Dilaverbey Mahallesi Balıkpazarı Caddesi üzerindeki Leman ve Mehmet Celepgezer kardeşlere ait 2 katlı ahşap binada önceki gece çıkan yangında, alevleri görünce dışarı çıkan ve yardım isteyen, ardından baktığı çok sayıda kedi ve köpeği kurtarmak için tekrar eve giren Edirne Hayvanları Koruma Derneği eski Başkanı, emekli öğretmen Leman Celepgezer, yaşamını yitirirken, çok sayıda kedi ve köpek ise telef oldu.

Yangın sırasında evde olan ve yanmaktan kurtulan 10'a yakın köpek ise, binayı terk etmedi. Köpekler, ev sahibi Leman Celepgezer'in yanmış odasına girerek burada sahiplerini beklemeyi sürdürdü. Dışarıya çıkmayan ve aç kalan köpeklerden haberdar olan mahalle sakinleri kapının önüne yiyecek ve su koydu. Ancak köpekler yiyecek ve suyu yemedi. Sürekli havlayan köpeklerin ölmesinden endişe eden mahalle sakinleri durumu Edirne Belediyesi'ne bağlı Kedi ve Köpek Evi'ne bildirdi.

Gelen görevlilerin tüm uğraşlarına rağmen köpekler evden çıkartılamayınca, ekipler uyuşturucu iğne vurarak köpekleri dışarıya çıkarttı. Evden 4'ü yeni doğmuş toplam 10 köpeği ekipler aldı. Aç olan yavru köpekleri ise mahalle sakinlerinden Gülgün Gülcü elleri ile süt içirerek doyurmaya çalıştı.

Köpeklerin Leman Celepgezer'in kaldığı odadan dışarı çıkmadığını belirten Köpeklerin Gülgün Gülcü, "Köpekler sadık dostur. O yüzden köpekler Leman hocanın kaldığı odadan dışarı çıkmadılar. Sürekli burada ağladılar" dedi.

Evden alınan 10 köpek, Kedi ve Köpek Evi'nde bakım altına alındı. İtfaiye Müdürlüğü ise, yangının çıkış nedenini belirlemek için bilirkişi heyeti oluşturdu.

 

 

DHA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali