“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 08 Ekim 2011, Cumartesi 21:33 tarihinde eklendi. 907 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sultanköy Belediyesinden Örnek Tesis

Tekirdagın en temiz sahil beldelerinden biri olan ve Mavi bayrak için ilk adım olarak nitelendirilen Evsek Atık Su arıtma tesisini temeli törenle atıldı.Şubat 2012 de hizmete girmesi planlanan tesisin çevre temizliği açısından çok büyük bir öneme sahip olacak.
Sultanköy Belediyesinden Örnek Tesis

Tekirdağ’ın en temiz sahil beldelerinden biri olan ve Mavi bayrak için ilk adım olarak nitelendirilen Evsek Atık Su arıtma tesisini temeli törenle atıldı.Şubat 2012 de hizmete girmesi planlanan tesisin çevre temizliği açısından çok büyük bir öneme sahip olacak.

  Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2010 yılı Mali Destek Programları kapsamında Evsel Atık Su Arıtma Tesisi Projesiyle Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programından yararlanan Tekirdağ İline bağlı Sultanköy Belediyesi, proje tanıtım toplantısı ve temel atma töreni gerçekleşti.

  Sultanköy Beldesi’nde gerçekleşen temel atma törenine Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan,, Tekirdağ, Çorlu ve Marmara Ereğlisi’ndeki kamu kurum ve kuruluşlardan çok sayıda protokol üyesi katılırken, Belde haklıda bu önemli törende Belediye Başkanlarını yalnız bırakmadı.

  Yüksek Çevre Mühendisi Yusuf Bahadır Duygulu’nun yaptığı kısa tanıtım konuşmasının ardından, Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan konuşmasında; Sultanköy Beldesinde kamu eliyle yapılan en büyük ve en kapsamlı yatırımlardan birisi olan Atık Su Arıtma Tesisi projesinin tesisinin temelinin atıldığını ve bundan gurur duyduğunu ifade etti.

Sultanköy Belediye Başkanı konuşmalarına şu şekilde devam etti. Başkan Çolpan; “Toplam bütçesi 398.000 TL olan proje, Sultanköy’ün mevcut ve gelecekteki ihtiyacına yönelik cevap verebilecek özellikte, Atık Su Arıtma Tesisi kurulmasından oluşmaktadır.

25 Ağustos 2011 günü ihalesi yapılan tesisin temelini bu gün hep birlikte atıyoruz.

Temelini attığımız Atık Su Arıtma Tesisi ile başlayan bu süreç ilerleyen dönemde kanalizasyon sisteminin kurulması ve isale hattı yenilenmesi aşamaları ile devam edecektir.

Bu anlamda başlatmış olduğumuz bu proje süreci, bölgemizde örnek oluşturacak hızda ve başarıyla tamamlanacak ve diğer kamu kurum ve kuruluşları için de emsal teşkil edecektir.

Önümüzdeki zaman içerisinde Atık Su Arıtma Tesisi'nin tamamlanmasıyla birlikte, göreve gelmeden önce sizlere belirttiğimiz hedeflerimiz arasında olan bu büyük proje ile hedeflerimizin en önemli basamaklarından biri daha başarıyla ve zamanında tamamlanmış olacaktır.

Bundan sonraki süreçte ise arıtma tesisinin deneme çalışmalarının gelmekte. Şu anda uygulanmakta olan projemize ve gelecekte başvurularını yapacağımız diğer projelerimize, Hemşerilerimizin hem bu konforlu kent hizmetinden hak ettikleri oranda yararlanmaları hem de çağın gerekliliğine uygun belediyecilik hizmeti sağlanması noktasında bizlere gösterdiği destek ve teveccühten dolayı Başta Sayın Valimize, Trakya Kalkınma Ajansı’nın yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterine, ajans uzmanlarına teşekkürlerimi, en içten dileklerimle sevgi ve saygılarımla sunuyorum.” Dedi.

Çolpan, üç projenin daha hazırlık aşamasında olduğundan bahsederek, bu projeleri de hibe ve kredi yoluyla Sultanköy Beldesine kazandırılacağını ifade etti.

Trakya Kalkınma Ajansı Mehmet Gökay Üstün konuşmasında, Sultanköy’e yapılan arıtma tesisinin diğer projelere örnek teşkil etmesi için onay verildiğinden bahsetti. Atık Su Arıtma Tesisi projesinin 398 bin lira olarak öngörüldüğünü ve 292 bin lirasını Trakya Kalkınma Ajansı’nın Sultanköy Beldesine hibe olarak verdiklerinden bahsetti.

 

 

Festivaller kadar çevre de önemlidir!

Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Ceyhan Belediyelerin festivallere verdikleri ağırlıklarının ve duyarlılıklarının çevreye de verilmesi gerektiğini ifade etti. konuşmasında; Trakya’nın arıtma tesisleri bakımından zayıf bir bölge olduğunu söyleyerek, Marmara Denizi ve Ergene Havzası’nın kirlilik nedeni konusunda sıkıntı çekildiğinden bahsetti.

Ceyhan konuşmasında, “Gelişmişlik bakımından ileri bir bölgemiz maalesef arıtmaya yatırım açısından çok geri, % 3’ten daha geri olduğunu söyleyebiliriz. Burası Marmara Havzasına giriyor. Burada artıma tesisi olan Sultanköy Belediyesi olacak, Marmara Ereğlisi, Yenice Belediyesi’nin ve Yeniçiftlik Belediyesi’nin arıtma tesisleri var fakat bunların kapasitesi düşük, Tekirdağ Belediyesi’nin arıtma tesisi yok, bundan sonra belediyelerimiz böyle yatırımlar yapması sevindirici ayrıca çok güzel ve doğru bir yatırım. Geç kalınmış yatırımlar fakat zararın neresinden dönülürse kardır. Sularımızı kısa sürede düzeltmek mümkün değil, fakat bu ülkemiz açısından çok ciddi bir yatırım önümüzdeki yıllarda bunun düzeldiğini göreceğiz.”dedi.

Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı konuşmasında; “ Türkiye’de bugün 756 belediye katı atık tesisine sahip olup, 41 milyon insanın atıkları bertaraf ediliyor. Atık su arıtma tesisi oranı da yüzde 33’ten yüzde 73’e çıktı. Öte yandan, Tekirdağ’a Marmara Denizine kıyısı olan 11 belediye bulunurken, bu tesisle birlikte bunlardan yalnızca 5’i su artıma tesisine sahip. Bu tesisin örnek teşkil etmesini ve diğer belediyelerinde atık su arıtma tesisi yapılması konusunda çalışma yapmalarını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, İl Çevre ve Orman Müdür Mehmet Ceyhan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ve Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan, butona basarak, temel atma çalışmalarını başlattılar.

A.Yıldırım

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali