“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 24 Ağustos 2011, Çarşamba 22:00 tarihinde eklendi. 547 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ramazan ayı nedeniyle Edirne'de inanç turizmi yoğunluğu yaşanıyor.

Ramazan ayı nedeniyle Edirne'de inanç turizmi yoğunluğu yaşanıyor.
Ramazan ayı nedeniyle Edirne'de inanç turizmi yoğunluğu yaşanıyor.



İnanç turizmi kapsamında gelen ziyaretçiler, başta Selimiye Camisi olmak üzere kentteki farklı özellikleri içinde barındıran cami, türbe ve külliyeleri ziyaret ediyor.

Yakın il ve ilçe belediyelerinin ve turların organizasyonuyla Edirne'ye gelenler, eski bir payitahtta güzel bir gün geçirmenin yanı sıra oruçlarını da Selimiye Camisi çevresinde açıyorlar.

-27 YILLIK GELENEK

İstanbul Büyükçekmece Belediyesinin 27 yıldır gelenek haline getirdiği Ramazan ayı Edirne gezisi geleneği bu yıl da bozulmadı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 3 bin 500 kişilik kafileyle Edirne'ye geldi.

Akgün, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, aralıksız 27 yıldır Edirne'ye binlerce kişiyi getirdiğini ifade ederek, "Büyükçekmeceli kadınlar tam 27 yıldır Ramazan ayının 24'üncü gününü Edirne'de geçirirler. 1984 yılında bir grup kadının bana gelerek başkanım biz Edirne'ye gitmek istiyoruz ama sadece hanımlar olmasını ve Kadir Gecesi olmasını istiyoruz dediler. Daha sonra Ramazan ayının 24'üne anlaştık. Bu gelenekte öyle başladı ve yıllardır devam ediyor. yaklaşık 3500 kişi bugün Edirne'nin tarihi yerlerini geziyor. Bu aynı zamanda bir kültür gezisidir. İftarımızı da burada Meriç boyunda hep beraber açacağız. Teravih namazından sonrada Edirne'den ayrılıyoruz" diye konuştu.

Bu arada, Akgün'ün Selimiye Camisi çıkışında sürpriz bir ziyaretle Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği üyeleri karşıladı.

Dernek Başkanı Bahri Dinar'ın teşekkür konuşması karşısında duygulandığını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, "27 yıldır Edirne'ye binlerce kişiyi getiriyorum ilk kez biri bana bu şekilde teşekkür etti" dedi.

Dernek Başkanı Dinar ve dernek üyesi Arif Meriç, Belediye Başkanı Akgün'e Türk bayrağı motifli badem ezmesi ve çiçek armağan etti.

Geziye katılan Perihan Çakmak da Edirne'nin tarihi dokusuyla çok güzel bir şehir olduğunu bildirdi.

Sevil Demirci ise Selimiye Camisi'nden çok etkilendiklerini belirterek

"Geleneksel Edirne gezimize bu yıl da katıldığım için çok mutluyum. Selimiye Camisi'ni gezdik çok etkileyici, akustiği çok güzel. Burada bir de toplu iftarımız olacak. Ramazan ayında bu tür geziler kardeşlik ve kaynaşma açısından çok iyi oluyor" diye konuştu.

 

 

a.a

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali