“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 19 Ağustos 2011, Cuma 21:45 tarihinde eklendi. 524 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suçları böcek kaçırmak

Canlıları izinsiz başka bir ülkeye götürmek suç ve bu suça karışanlara de hiç de azımsanmayacak bir ceza veriliyor.
Suçları böcek kaçırmak  

Nitekim bunun bir örneği geçtiğimiz günlerde ülkemizde yaşandı. Türkiye'deki 48 familyaya ait 6 bin 14 böceği yurt dışına kaçırmak isterken yakalanan çek uyruklu bilim adamlarının her birine 28 bin 490 lira para cezası verildi.

13 Temmuz tarihinde çıkış yapmak üzere Kapıkule Gümrük sahasına giren Çek uyruklu E. H. 'nin kullandığı araçta Edirne Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından arama yapılmış ve koliler içerisine yerleştirilen özel ambalaj içerisinde çok sayıda böcek türü bulunmuştu.

Yetkililerin, durumu bildirmesi üzerine Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden gelen uzmanlar, böcekleri teslim alarak fakülteye götürdü. Böceklerin İç Anadolu'nun kuzeyi ile Karadeniz bölgesine ait canlılar olduğu tespit edildi.

Yaklaşık 1, 5 ay süren çalışmalar sonucu toplanan böceklerin bilimsel amaçlı kullanılmak üzere yurt dışına kaçırılmak istendiği belirtildi.

Bu arada olayla ilgi olarak sürücü ile birlikte ifadesi K. M, A. M, P. H, T. R, serbest bırakılırken Türkiye'ye ait canlı türlerini yurt dışına kaçırdıkları gerekçesiyle şahıslar hakkında para cezası uygulandı.

Edirne Çevre ve Orman Müdürlüğü 6 kişiye toplam kişi başına 28 bin 490 lira ceza verdi.

(Cihan Haber Ajansı)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali