“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 18 Ağustos 2011, Perşembe 21:13 tarihinde eklendi. 1434 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fethullah Gülen hoca efendiye Türkmenistan'da darbe

Fethullah Gülen'e Türkmenistan'da darbe! Türkmenistan devleti, bu ülkenin idari ve kültürel yapısına sızmaya çalıştığı ve ABD için casus devşirdiği gerekçesiyle Fethullah Gülen cemaatinin okullarını kapattı.
Fethullah Gülen hoca efendiye Türkmenistan'da darbe Fethullah Gülen'e Türkmenistan'da darbe!
Türkmenistan devleti, bu ülkenin idari ve kültürel yapısına sızmaya çalıştığı ve ABD için casus devşirdiği gerekçesiyle Fethullah Gülen cemaatinin okullarını kapattı.
İran’ın Dünyaca ünlü haber sitesi Farsnews’in haberine göre ;

Türkmenistan devleti, bu ülkenin idari ve kültürel yapısına sızmaya çalıştığı ve saf Türkmen gençleri arasından seçtiği genç dimağları ABD için casusluk yapmak üzere devşirdiği gerekçesiyle "Türk Okulları" adıyla faaliyet gösteren Fethullah Gülen cemaatinin okullarını kapattı.

Muhabirimizin Aşkabat’tan bildirdiğine göre, Türkmenistan yönetimi Türkiye’nin Nur Cemaati’nin Türkmenistan’da dini – siyasi nüfuzundan duyduğu kaygı yüzünden 1990 yılından beri bu ülkede faaliyet yürüten tüm Türk okullarının faaliyetini askıya aldı.

Habere göre, Türk okullarından sadece Mustafa Kemal Atatürk adı ile faaliyet yürüten Türk okulu, öğrenciler eğitimlerini tamamlayınca dek faaliyet yapabilecek.

Söz konusu Türk okullarının eğitim çalışmalarının yanı sıra hedef ülkelerde " Yeni Osmancılık " propagandasını yaptığı ve okullardan mezun olan öğrencileri hedef ülkelerde anahtar mevkilere atamak için rüşvet bile verdiği ifade ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda bu okulların "Türkiye" adına yetiştirdikleri zannedilen öğrenci ve elemanları aslında ABD casusluk teşkilatı CIA'ya bağladığı  ve Osmanlı hayallerinin aslında bu gençleri kandırmak için bir tuzak olduğu, tuzağın CIA'da ayarlandığı ortaya çıkmıştı.

Fethullah Gülen, merhum Şeyh Said Nursi hareketini kendi adına bölerek kurduğu bir cemaat çalışmasını Amerika'nın Pensilvanya Eyaletinde yürütüyor. Nur cemaatinin diğer kollarının bu tür ajan faaliyeti bulunmuyor ve bu nedenle de onlara pek meydan verilmiyor.

 

Kaynak: http://turkish.farsnews.com/newstext.aspx?nn=9005250687

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali