“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 18 Ağustos 2011, Perşembe 11:36 tarihinde eklendi. 965 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şallı: Çingeneler Bu Ülkenin Asli Unsularıdır

Şallı: Çingeneler Bu Ülkenin Asli Unsularıdır Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Roman öğrencilerin eğitim gördüğü okulların fiziki koşullarının yeterli olmadığını öne sürdü
Şallı: Çingeneler Bu Ülkenin Asli Unsularıdır Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Roman öğrencilerin eğitim gördüğü okulların fiziki koşullarının yeterli olmadığını öne sürdü. Bu okulların halk arasında 'Çingene okulu' olarak bilinmesinin kendilerini rahatsız ettiğini belirten Şallı, Roman açılımında eğitim konusuna da yer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çingeneler bu ülkenin asli unsurlarıdır" dedi.

Verdikleri iftar yemeğinde Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Turan Şallı, dezavantajlı bölgelerde yaşayanlara sahip çıkmayı amaçladıklarını söyledi. Romanlar'ın, halen toplumda hak ettikleri yeri alamadıklarını belirten Şallı, "Yapılan ötekileştirme çalışmaları, Romanları toplumdan uzaklaştırmıştır. Bu olumsuzluklara bazen bireyler, bazen de devletin kurumları sebep olmaktır" dedi.

Roman öğrencilerin eğitim gördüğü okulların fiziki koşullarının yeterli olmadığını öne süren Şallı, şöyle konuştu:

"Bu okulların halk arasında 'Çingene okulu' olarak bilinmesi bizleri rahatsız ediyor. Roman açılımında eğitim konusuna da yer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çingeneler bu ülkenin asli unsurlarıdır. Bu uygulamalar zamanındaki yanlış politikaların izlenmesi sonucu ortaya çıkmasına rağmen bugün iyileştirme çalışmasının yapılması zorunludur.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali