“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 16 Agustos 2011, SALI 20:14 tarihinde eklendi. 712 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hacı Bektaş'ta Protokol Krizi!

Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nde protokol krizi yaşandı.
Hacı Bektaş'ta Protokol Krizi! Tören başlangıcında kürsüden konuşma yapacakların listesi okundu ve Kılıçdaroğlu'nun, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ardından son konuşmayı yapacağı açıklandı.

Ancak bir süre sonra Bakan Günay'ın son konuşmayı yapacağı anons edildi. Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Mehmet Çamur'a Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü'nü verdi ve Çamur'un konuşmasını dinledi.

Kılıçdaroğlu bir gazetecinin Bakan Günay'ı neden dinlemeden gittiğini sormasını üzerine, "Protokol kurallarına uyulmadı, bu kadar basit" cevabını verdi. Kılıçdaroğlu başka bir soru üzerine de partisinin yeni Merkez Yönetim Kurulu'nu yarın açıklayacağını bildirdi.

Alandan ayrılırken vatandaşların Kılıçdaroğlu'nu alkışladıkları görülürken bazı vatandaşlar kürsüye gelen Bakan Günay'ı yuhaladı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Hacı Bektaş Veli külliyesini ziyaret etti.

Günay, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini dinlemeden törenden ayrılmasına ''Burayı siyasi arenaya çevirmemek lazım. 4 yıldır burdayız. İşi biz yapıyoruz. Burada Hükümeti temsil ediyoruz. CHP liderinin tavrı Alevilerin tepkisini çekti'' sözleriyle tepki gösterdi .

Masum Türker: Kılıçdaroğlu'nun Yaptığından CHP'liler de Memnun Kalmadı.

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, 48. Ulusal, 22. Uluslararası Hacıbektaş-ı Veli'yi anma törenlerinde yaşanan protokol krizi hakkında değerlendirme yaptı. Hacı Bektaş'ın, hoşgörünün, sevginin, saygının yoğun olduğu bir yer olduğunu ifade eden Türker, "Tabi bazı yerel CHP'liler bile bu işten memnun kalmadılar. " dedi.

 

 

dha

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali