“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 16 Nisan 2023, Pazar 13:06 tarihinde eklendi. 565 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uluslararası öğrenciler iftar programında bir araya geldi

Edirne'de öğrenim gören uluslararası öğrenciler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Edirne Koordinasyon Ofisi tarafından gerçekleştirilen iftar programında bir araya geldi
Uluslararası öğrenciler iftar programında bir araya geldi

YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, programda yaptığı konuşmada, Türkiye’deki üniversitelerle çok iyi bir iş birliği içerisinde olduğunu ve öğrencilerin daha iyi eğitim alması için çalıştıklarını söyledi.

YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, “Öğrenciler bizim evlatlarımız, Türkiye'deki eğitim süreleri içerisinde anneleri ve babaları oluyoruz. Sağladığımız imkânlar öğrencilere ailelerinin şefkati ve özlemi dışında başka bir ihtiyaç bırakmıyor.” Dedi.

Dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye'de eğitim görmek isteyen öğrencilere burs verdiklerini dile getiren Yusuf, "Bir iyilik eli, bir barış eli olarak ecdadımızdan aldığımız emaneti, kendi personelimiz, arkadaşlarımız, Türkiye'deki kamu görevlilerimiz ve diğer unsurlarımız vasıtasıyla dünyaya uzatıyoruz. Bugün çok şükür, Güney Amerika'nın en ucundan Asya'nın en uç noktasındaki hiç adı duyulmamış kıta ülkelerine kadar 16 bin civarında öğrenciye bu imkânı sağlamış durumdayız." Şeklinde konuştu.

Dünyanın başka coğrafyalarında Müslüman ülkelere yönelik saldırılar olduğunu hatırlatan Yusuf, dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa uğrayan ve adaletsizliğin yaşandığı bir yerde yetiştirilen nesiller vasıtasıyla ortadan kalkacağına inandıklarını vurguladı

Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin de uluslararası öğrencilerin Türkiye'de eğitim alma sürecinin YTB ile daha planlı ve vizyoner yapıya kavuştuğunu belirtti.

Öğrencilere en iyi imkânları sağladıklarını söyleyen Zehin, “Öğrencilerin mezun olmasına kadar geçecekleri sürelerde eğitim, sağlık, barınma, sosyal ve kültürel olanaklar başkanlık ve diğer paydaş kurumlarla birlikte planlanmakta öğrencilerimize en iyi imkânlar sunulmaya çalışılmaktadır.” Şeklinde ifade etti.

Edirne’nin uluslararası öğrenciler açısından önemli bir konumda olduğunu belirten Zehin, Edirne, Yükseköğretim düzeyinde 70 ülkeden 4 bin 300 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Osmanlı'ya yaklaşık 100 yıl başkentlik yapmış birçok medeniyetin unsurlarını içinde barındıran ve Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı konumunda olan Edirne'de eğitim almanın öğrenciler için bir şans olduğunu dile getirdi.

 Programa, Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Makedonya Eski Devlet Bakanı Hadi Nezir, Bulgaristan eski Milletvekili Dr. Şaban Ali Ahmet, Edirne Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, vali yardımcıları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve uluslararası öğrenciler katıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali