“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 14 Nisan 2023, Cuma 14:15 tarihinde eklendi. 575 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP'li belediyeden tepki çeken hareket: Evliya türbesini kepçeyle yıktılar

Edirne Belediyesi, Fatih Sultan Mehmed’in hocalığını da yapan Mızraklı İlmihâl’in müellifi Muhammed bin Kutbüddîn-i İznikî hazretlerinin türbesini ikinci defa yıktı. Vatandaşlar, belediyenin ramazan ayında, aslına uygun yeniden inşa edilen türbe ve mezarları yıkmasına tepki gösterdi.
CHP'li belediyeden tepki çeken hareket: Evliya türbesini kepçeyle yıktılar Daha önce CHP’li Edirne Belediyesi tarafından nikâh salonuna çevrildiği bahanesiyle yerle bir edilen Tatarhaniler Mezarlığı’ndaki tarihî kabirler arasında bulunan Mızraklı İlmihâl’in müellifi Muhammed bin Kutbüddîn-i İznikî hazretlerinin aslına uygun yeniden yapılan türbesi, belediye tarafından bir kere daha yıkıldı. Vatandaşlar, belediyenin ramazan ayında, aslına uygun yeniden inşa edilen türbe ve mezarları yıkmasına tepki gösterdi.

YAZIKLAR OLSUN

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Edirneli Hasan Künteci “Yaptığım araştırmalara göre mezarın belediye ekipleri tarafından yıkıldığını öğrendik. Bu çok çirkin bir tavır, hem topluma saygısızlık hem dine saygısızlık. Utanç verici bir manzara. Yazık, yazıklar olsun. Ben hiç tasvip etmiyorum, böyle şeyleri gördükçe üzülüyorum. Bu vatanın bir evladı olarak utanıyorum. Üstelik ramazan ayında yapılması daha çok üzüyor” dedi.

"DÜNYADA GÖRÜLMÜŞ BÖYLE BİR ŞEY YOK"

Vatandaşlardan Mustafa Ertaş ise “Bu türbenin kaldırılmasına çok üzüldüm. Kaldırmaması lazımdı. Kamyona konulup, götürülmüş. Çok üzgünüz yani bu tür şeylerin olmaması lazım. Hani onların niyeti nedir ki, yıkıyorlar. Yeniden yapılmasını istiyoruz. Dünyada görülmüş böyle bir şey yok, yetkililere sesleniyoruz; bunun tekrar düzeltilmesi lazım” ifadelerini kullandı.


Öte yandan Edirne Belediyesi tarafından bu konuyla ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. (İHA)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali