“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 14 Haziran 2022, Salı 12:39 tarihinde eklendi. 558 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne Lisesi Erasmus+Co-Pilots’un son ayağını tamamladı

Edirne Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin 2019-2020 eğitim yılında katıldığı Erasmus+Co-Pilots projesinin son ayağı İspanya’nın Segovia şehrinde gerçekleştirildi. Etkinliğe 6 Öğretmen ve 12 öğrenci katıldı.
Edirne Lisesi Erasmus+Co-Pilots’un  son ayağını tamamladı

Edirne Lisesi, 2019-2020 eğitim yılında başlayan Erasmus+Co-Pilots projesinin son ayağı İspanya’nın Segovia şehrinde gerçekleştirildi.  Edirne Lisesi gerçekleştirilen projeye 6 Öğretmen ve 12 öğrenciyle katıldı.   

Programa katılan öğrencilerin bunda sonra ki etapta öğrendiklerini arkadaşlarına aktaracaklarını söyleyen Recep Şentürk, “Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin; İtalya, Hollanda, Macaristan ve İspanya’dan katılan okul ve eğitim kurumları ile beraber ortak olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konsorsiyum liderliğinde yürütmekte olduğu Erasmus+ CO-PILOTS (Change of Pace, lmprove Learning Outcomes and Techniques) projesi, Mayıs ayının son haftasında İspanyanın, Segovia şehrinde gerçekleştirilen hareketlilik ile sona ermiştir.” dedi.

Bilişim teknolojilerinin hızla gelişmesinin eğitim öğretim ortamlarında uygulanacak birçok alternatif oluşturduğuna vurgu yapan Şentürk, dijital gelişmelerle birlikte araçların ve uygulamaların  derslerde de kullanılmasının zorunlu kılındığını ifade etti. Teknolojik bir dönüşüm olduğunu belirten Şentürk, ihtiyaçtan yola çıkılarak hazırlanan CO-PILOTS projesi ile öğretmenlerin ve öğrencilerin çeşitli WEB 2.0 araçları ile tanışmasının hedeflendiğini aktardı.

“Öğrenciler farklı kültürlerle tanışma, dil becerilerini geliştirme fırsatı buldular”

Öğretmen ve öğrencilerin bilişim becerilerinin arttırılması ve dijital okuryazarlıklarının geliştirilmesi amaçlandığını söyleyen Şentürk, “Söz konusu proje kapsamında; Edirne Lisesi’nden 25 öğretmen pandemi koşulları nedeni ile çevrimdışı olarak gerçekleştirilen eğitimde 5 gün boyunca Web 2.0 araçları eğitimi almıştır. Macaristan ve İspanya’da gerçekleştirilen hareketliliklere 6 öğretmenin katılımı sağlamış, 12 öğrenci de çeşitli Web 2.0 araçlarını kullanma eğitimleri almıştır. Öğretmen ve öğrenciler, aynı zamanda farklı okulları ve işleyişlerini görme şansı elde etmiş, çeşitli etkinliklere katılarak, farklı kültürlerle tanışma, dil becerilerini geliştirme fırsatı bulmuşlardır.” Dedi.

“Hem eğlendiler hem öğrendiler”

Projenin öğrencilerin yaşıtları ile tanışıp iletim kurmasına olanak sağladığını ifade eden Şentürk, öğrencilerin eğlenerek öğrendiklerini ve farklı projelerde yer alma motivasyonu kazandıklarına dikkat çekti. Proje kapsamında WEB 2.0 araçlarının açık kaynak olarak yayımlanacağını kaydeden Şentürk, farklı branşlarda Web 2.0 araçlarının kullanılarak hazırlanan demo ders videoları ve ders planları gerçekleştirildiğini söyledi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali