“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 24 Mayıs 2022, Salı 12:47 tarihinde eklendi. 468 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fetih Kupası’nın Tanıtım Toplantısı Edirne’de yapıldı.

10 ayrı kategoride 27-29 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek 10. Fetih Kupası'nın tanıtım toplantısı Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi N. Bilal Erdoğan’ın katılımıyla Edirne Sarayiçi Adalet Kasrı’nın önünde yapıldı. Organizasyona her geçen yıl çok daha yüksek katılım olduğunu söyleyen Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi N. Bilal Erdoğan, “Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’un fethi için ordusuyla beraber buradan hareket etti. Bizim de Fetih Kupası için buradan hareket etmemiz, bu geleneğin izinde olduğumuzun bir göstergesidir.” Dedi.
Fetih Kupası’nın Tanıtım Toplantısı Edirne’de yapıldı.

Aynı anda hem geleneksel hem de modern okçuluk kategorilerinde düzenlenen dünyadaki tek organizasyon olan 10. Uluslararası Fetih Kupası’na ilişkin Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi N. Bilal Erdoğan’ın katılımıyla Edirne Adalet Kasrı’nda tanıtım toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi N. Bilal Erdoğan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Milletvekili Fatma Aksal, MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan katıldı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı veOkçuluk Vakfı Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, düzenlenen toplantıda konuşma yaptı.

İstanbul’un Fethi’nin 569’ncu yılı kutlamaları kapsamında geleneksel olarak yapılan Fetih Kupası’nın 10’uncusu bu yıl 27-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı, Türkiye Okçuluk Federasyonu, Dünya Okçuluk Federasyonu ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu işbirliği ile düzenlenecek organizasyon bu yıl 32 ülkeden 500 sporcunun mücadelesine sahne olacak.

“Hedefimiz olimpik ve geleneksel okçuluğun geliştirilmesi”

Payitaht şehri Edirne’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçuluk Vakfı Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan,Okçular Vakfı olarak geleneğin bir devamı olan Türkiye’de hem olimpik ve geleneksel okçuluğun geliştirilmesini, hem de tarihi değerlerin yaşatılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Organizasyonun tanıtım toplantılarının tarihi öneme haiz yerlerde düzenlenmesinin bir gelenek haline geldiğini vurgulayan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan,“Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’un fethi için ordusuyla beraber buradan hareket etti. Bizim de Fetih Kupası için buradan hareket etmemiz, bu geleneğin izinde olduğumuzun bir göstergesi ve bizim Okçular Vakfı’nda yetişen sporcular olsun, Türkiye’de yetiştirmeye çalıştığımız bütün kulüplerimiz bünyesinde yetişen bütün okçularımızın da bu yolun yolcusu olmasını hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Okçulukta son 10 yılda elde ettiğimiz önemli başarılar var”

Yetiştirdikleri sporcuların da bu gayrette olmasını hedeflediklerine değinen Erdoğan, "Spor sadece fiziki terbiye, gelişim değildir. Sporun aynı zamanda manevi terbiyeye de aracılık etmesi esastır. Okçulukta son 10 yılda elde ettiğimiz başarılar, geldiğimiz nokta, en son olimpiyat madalyasıyla taçlanan bu çalışmalar, okçuluğun ata sporumuz, milli sporumuz olması sayesinde bir tarihi bilincin kazanılmasında çok büyük hizmet etti.Onun içinbu başarılar tesadüfi başarılar değil. Bir kenetlenmenin, aynı hedefe odaklanmanın sonucu gelen başarılar" dedi.

 Dünyada hem geleneksel okçuluk, hem olimpik yay, hem makaralı yayda 3 dalda müsabakanın olduğu, en büyük uluslararası spor organizasyonu olma özelliğini taşıdığını belirten Erdoğan, her geçen sene çok daha yüksek katılım ve yüksek hedefler başarıldığına dikkat çekti.

Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz'la yakalanan başarının yeni organizasyonlarda artmasını ümit ettiklerini ve bu hedef doğrultusunda çalıştıklarının altını çizen Erdoğan,Türk halkının kendisine ait değerlere büyük teveccüh gösterdiğini belirtti.

2019 yılında Geleneksel Okçuluk Federasyonu kurulduğunu ve Lisanslı sporcu sayısının 10 binin üzerine çıktığını belirten Erdoğan,“Bu kadar genç bir federasyon şu anda en çok lisanslı sporcusu olan federasyonlar arasında üst sıralara yükselmeye devam ediyor. Okçuluğu da halkımız öyle görüyor, çocuklarımız çok seviyor. Mete Gazoz'un örnek olması, rol model olması bu işe çok büyük enerji verdi. Hem paralimpikte hem olimpikte hem gelenekselde çok büyük bir ivmelenme, atılım içerisindeyiz.Okçuluktaki başarının diğer branşlara da örnek teşkil etmesini istiyoruz. Türkiye'nin sportif başarılarının daha da ileriye gideceğini düşünüyorum"şeklinde konuştu.

Edirne’nin, Türk tarihi açısından son derecek müstesna bir yere sahip olduğunu belirtenEdirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık,Sarayiçi Er Meydanı’nda bulunan Adalet Kasrı’nın bunun en bariz örneklerinden birisi olduğunu aktardı.

Osmanlı Devleti’nin ilk başkanlık binası olarak adlandırılan, devlet idaresinin gerçekleştirildiği sarayın kalıntılarının görüldüğünü ifade eden Vali Kırbıyık,burada gerekli restorasyon çalışmalarının En kısa zamanda tamamlanarak tarihin yeniden canlandırılması hususuna da öncelik verdiklerini belirtti.

“Edirne sporun da başkenti olma yolunda ilerliyor”

Tarihi başkent olan Edirne’nin kültürel değerleri ile de son derece önemli bir merkezolduğunu aktaranVali Kırbıyık,“Aynı zamanda Edirne,spor açısından da son derece önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. Ben, 4’üncü gününde bir Edirne Valisiyim, Cuma günü göreve başladım. Cumartesi günü Ragbi Federasyonu’nun organizasyonuyla bir milli maç gerçekleşti. Bosna Hersek ile Türk milli takımı karşılaştı. Pazar günü Avrupa Motokros Şampiyonası’na ev sahipliği gerçekleştirdik. Bugün de bu güzel organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Gelecek dönemler için Okçular Vakfı’nın başkanıyla çok kıymetli bir görüş alışverişinde bulunduk. Hatta kendi aramızdaki ifademizle de prensip anlaşmamızı yaptık. Önümüzdeki dönemlerde çok daha güzel, Edirne’yi de içine katacak şekilde, çok daha geniş katılımlı, samimi etkinliklere de birlikte imza atmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Bu yıl 10’ncusu düzenlenen Fetih Kupası’nın İstanbul'un fethinden önce Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış Edirne'de gerçekleştirildiğini belirten AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Biz de burada böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. İstanbul'un Fethi'nin Edirne'den başladığı bu haftada sizleri ağırlamaktan çok mutluyuz” dedi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal Edirne'nin Osmanlı'ya yaklaşık bir asır başkentlik yapmış bir şehir olduğunu veOkçular Vakfı'nın da bu etkinlikleri Edirne'den başlatmasınınçok anlamlı olduğunu vurguladı.Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız ise bu yıl İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümünün coşkulu şekilde kutlanacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Tunca Nehri kenarında ok atan Erdoğan ve beraberindeki heyet,ok atmayı bilmeyen bazı vatandaşlara da yardımcı oldu.Kazı çalışmaları süren Edirne Saray Kazı Alanı'nı gezen Erdoğan, kazı başkanı Doç. Dr. Gülay Kurtiş'ten bilgi aldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali