“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 30 Temmuz 2011, Cumartesi 12:46 tarihinde eklendi. 650 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne Arşiv O Polisin Yeri Değişti

Edirne'de 21 Temmuz'da çıkan yangında alevleri kontrol altına almakta güçlük çeken itfaiye erlerine "Ellerine ayaklarına dolaştırdılar her şeyi.
Edirne Arşiv O Polisin Yeri Değişti  

Edirne'de 21 Temmuz'da çıkan yangında alevleri kontrol altına almakta güçlük çeken itfaiye erlerine "Ellerine ayaklarına dolaştırdılar her şeyi. İtfaiyenin beceriksizliğinden yangın büyüdü" diyen polis memuru Arif Yiğitbaş'ın görev yeri değiştirildi. Yiğitbaş, sözlü olarak uyarıldıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Resmi Ekipler Amirliği'nden, Koruma Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. 21 Temmuz günü saat 14. 30 sıralarında, Sabuni Mahallesi Eski İstanbul Caddesi, Hasan Ağa Çıkmazı Sokak üzerindeki Yılmaz Veznikli'ye ait 2 katlı tarihi bir evde tadilat yapan ustalar kullandıkları izolasyon malzemelerini tutuşturunca yangın çıktı. Ustalar, alevleri söndüremeyince itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangına Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden gönderilen tek araçla itfaiye erleri çatıda büyüyen alevleri kontrol altına alamadı. Yangın, kısa sürede tüm çatıyı sararak büyüdü. 

 

'MERKEZ, ELLERİNE AYAKLARINA DOLAŞTIRDILAR' 

 

Bu sırada cadde üzerine çevre güvenliği alan polis memuru Arif Yiğitbaş, itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına alamamasına kızarak telsiz ile haber merkezini uyarmaya çalıştı. Polis memuru Yiğitbaş telsizden, "Merkez, yangın gittikçe büyüyor. İtfaiye müdahale edemiyor. Ellerine ayaklarına dolaştırdılar her şeyi. İtfaiyenin beceriksizliğinden yangın büyüdü" dedi. 

 

Yılmaz Veznikli'ye ait evdeki yangın, bir süre sonra yandaki Nihat Öçalan'a ait 2 katlı eski binaya da sıçradı. Önce çatısı yanan evin ikinci katı da tamamen alevler içinde kaldı. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü büyüyen yangına ardından 20 kişilik personeli ve 3 büyük araçla daha müdahale ederek kontrol altına almaya çalıştı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren müdahalesinin ardından yangın söndürülürken, 2 ev de kullanılmaz hale geldi. Yangına müdahale eden itfaiye erlerinden biri elinden ve kolundan yaralanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

 

GÖREV YERİ DEĞİŞTİ 

 

Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Resmi Ekipler Amirliği'nde görevli polis memuru evli ve 1 çocuk babası Arif Yiğitbaş, olaydan 4 gün sonra, konuyla ilgili haberlerin medyada yer almasının ardından sözlü olarak uyarılmıştı. Son olarak da polis memuru Yiğitbaş'ın görev yeri değiştirildi. Polis memuru Yiğitbaş, görevli olduğu Asayiş Şube Müdürlüğü Resmi Ekipler Amirliği'nden, Koruma Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Yeni biriminde göreve başlayan polis memuru Yiğitbaş, ardından da yıllık izne ayrıldı. 

 

BAŞKAN DA ELEŞTİRMİŞTİ 

 

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, polis memuru Yiğitbaş'a tepki göstermişti. Memurun tavrının etik olmadığını söyleyen Sedefçi, "Bir polis memuru itfaiye hakkında böylesine etik olmayan laflar kullanamaz. Ben üzüldüm. Polis memurunu basınımızın bir kısmı alkışlamış ama bir kısmı da eleştirmiş. Orada polis de sağ olsun herkesin duyacağı şekilde bağıra bağıra telsizle karşı tarafa bilgi veriyor. Ben soruşturma açtım itfaiyeyle ilgili. Olayı biliyorum ama soruşturma açtım yasal boyutta. Arkadaşlarımız şu an araştırma yapıyorlar. Eğer eksiği varsa arkadaşlarımızın gerekeni yapacağız ama peşin hüküm vermiş gibi kimsenin kimseyi aşağılamaya hakkı yok"dedi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali