“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 13 Nisan 2022, Çarşamba 10:53 tarihinde eklendi. 315 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ZİFTLE KAPLANAN ALANLARIN BÜYÜK KISMI TEMİZLENDİ

Edirne’de geçtiğimiz hafta merkeze bağlı Hasanağa köyündeki bir asfalt şantiyesinde havuz duvarının yıkılması sonucu yaklaşık 15 dönüm alana yayılan tonlarca ziftin büyük bir bölümü temizlendi.
ZİFTLE KAPLANAN ALANLARIN BÜYÜK KISMI TEMİZLENDİ

Asfalt şantiyesinin biriktirme havuzunda meydana gelen çatlak çevre katliamını da beraberinde getirmişti. Bin 500 tonluk basınca dayanamayıp yıkılan duvar sonucu tarım arazileri ziftle kaplanıp zarar görmüştü. Ekili arazilerde ve dere yatağında Yaklaşık 5 gündür devam eden hummalı temizlik çalışmalarında sona gelindi.  

Tarım arazilerine yayılan maddenin zeminde donması ile başlatılan temizlik çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı. İş makinelerinin girmediği dere yağında ise işçiler kazma ve kürekler ile temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Hava sıcaklıklarının düşmesine bağlı olarak donan ve kalıp haline gelen zift bölgeden kolaylıkla çıkarılabiliyordu. Öte yandan ise öğle saatlerinde güneş çıkması nedeniyle erimeler meydana gelirken, ekipler de adeta zamanla yarıştı.

Çevre kirliliğine neden olan tesis ile ilgili yapılan inceleme sonrası Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu bulunmadığı belirlenen şirketin faaliyeti durdurulurken, idari soruşturma ise devam ediyor.

Bölgede kısa süreli yağmur yağışına bağlı olarak durdurulan çalışmalar, güneş açması ile birlikte yeniden çalışmalarını hızlandırdı. Bölgeye giden Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği İI Müdürlüğü ekipleri temizlik çalışmalarının son durumu hakkında ekiplerden bilgi aldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali