“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 28 Mart 2022, Pazartesi 11:34 tarihinde eklendi. 295 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türk Kızılay Edirne Şube Başkanı Çakay güven tazeledi

Türk Kızılay Edirne Şubesi Olağan Genel Kurulu Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel Kurulda mevcut başkan Kadir Çakay, 117 üyenin oyunu alarak güven tazeledi.
Türk Kızılay Edirne Şube Başkanı Çakay güven tazeledi

Türk Kızılay Edirne Şubesi Olağan Genel Kurulu Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Türk Kızılay'ın 2020'de 30 milyon, 2021'de ise 40 milyon kişiye el uzatmış dünya çapında bir kurum olduğunu söyleyen Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

Faaliyetlerle ilgili sunum yapan Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, Şubede günlük olarak 650 ailenin ihtiyacını karşılayacak yemek çıkardıklarına değindi.  

Yıl içerisinde il merkezi ve ilçelerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara kuru gıda ve kavurma dağıttıklarını söyleyen Çakay, ayrıca yeni doğan bebeklere 'sevgi bohçası' dağıtımı gerçekleştirdiklerini ve bunun yanında Kovid-19 salgınıyla mücadelenin başından bu yana ihtiyaç sahibi vatandaşlara hijyen seti dağıtımı yaptıklarını ifade etti.

"Ukrayna'dan Türkiye'ye gelenlerin de yanında olduk"

Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'dan Türkiye'ye gelenlerin de yanında olduklarını söyleyen Çakay, "Türk vatandaşlarını ve yabancı uyruklu vatandaşları Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarımızda karşıladık ve onlara çeşitli ikramlarda bulunup, gıda ve kıyafet ihtiyaçlarını karşıladık. Elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Türk Kızılay'a katkı sağlayanlara plaket verildi.  ETSO Konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurula, Edirne Valisi Ekrem Canalp, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türk Kızılay üye ve gönüllüleri katıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali