“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 26 Mart 2022, Cumartesi 10:02 tarihinde eklendi. 302 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SELİMİYE CAMİİ'NDE RAMAZAN HAZIRLIĞI BAŞLADI

11 Ayın Sultanı Ramazan'ın başlamasına sayılı günler kala Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nde Ramazan hazırlıkları başladı.
SELİMİYE CAMİİ'NDE RAMAZAN HAZIRLIĞI BAŞLADI

On binlerce kişinin ziyaret ettiği Selimiye Camii'nin içi gül suyu ile temizlenirken, bahçesinde ise temizlik ve düzenleme çalışmaları yapıldı.

Selimiye Camii'nde restorasyon çalışmaları hızla devam ederken, Ramazan öncesi ise ibadete ve ziyarete açık olan kısımlarda hummalı bir temizlik çalışması başladı. Geçtiğimiz yıllarda caminin avizeleri de gülsuyu ile temizleniyordu. Bu yıl ise yapılan çalışmalar kapsamında avizeler de sökülmüş durumda.

Caminin ibadete açık alanlarında temizlik çalışması yapan görevliler, caminin avlusundaki şadırvanın etrafında ve bahçesinde de düzenleme yaptı.

Geniş kapsamlı restorasyona rağmen Selimiye Camii'nin yoğun ziyaretçi aldığını söyleyen Selimiye Camii İmamı Fatih Bülbül, caminin ibadete açık alanlarında Ramazan öncesi temizlik çalışması yapıldığını belirtti.

"Gül suyu ortamın havasını değiştirecek"

Restorasyon kapsamında çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bülbül,  "Tadilatla beraber Selimiye'de ibadet hayatımız da devam ediyor. Ramazan münasebetiyle daha kapsamlı bir temizlik yaptık. 3-5 gün sürecek bakım çalışmalarımız var. Gül suyu ile ortamın havasını değiştirecek şekilde temizlik çalışması yapılıyor. Şimdiden herkese hayırlı ramazanlar dilerim" şeklinde açıklamada bulundu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali