“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 27 Temmuz 2011, Carsamba 16:45 tarihinde eklendi. 905 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Keşan Müftüsü Yeniçeri: Ramazan, İnsanlık İçin Bir Sınavdır

Edirne'nin Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, Ramazan ayının insanlık için bir sınav olduğunu söyledi.
Keşan Müftüsü Yeniçeri: Ramazan, İnsanlık İçin Bir Sınavdır Edirne'nin Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, Ramazan ayının insanlık için bir sınav olduğunu söyledi.

Süleyman Yeniçeri, yaptığı açıklamada, Ramazan ayının kırgın ve dargın olanların barışması gereken bir ay olduğunu belirtti.

Ramazan'da camilerde bir araya gelen insanların sadece bedenen değil, kalben de buluştuklarını kaydeden Yeniçeri, "İnsanların bir araya gelişleri sadece bedenen düşünülmemeli. Bu insanların kalplerinin de bir araya gelmiş olmaları gerekiyor. Bundan dolayı da, kırgın ve dargın olan cemaat barışmayı bir görev bilecek. Ramazan kırgınlıkların sona ermesi gereken bir ay olmalı. Müminlerin birbirleriyle küs durması helal değildir. Peygamberimiz; 'bir müminin bir başkasına 3 günden fazla küs durması yoktur. ' diyor. " şeklinde konuştu.

Ramazan ayında komşuluk ilişkilerinin önemli olduğunu belirten Yeniçeri, "Aile gözetildiği gibi komşunun da gözetilmesi gerekiyor. Peygamberimiz, 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir. ' diyor. " ifadelerini kullandı.

"ORUCUNUN BEREKETLENMESİNİ İSTEYEN MUTLAKA SAHURA KALKSIN"

Ramazan'ın sıcak ya da soğuk havalara denk gelmesinin orucu hiçbir şekilde değiştirmeyeceğine değinen Yeniçeri şöyle devam etti: "Havaların sıcak olmasından dolayı insanlar oruç tutmada zorlanacaksa, sahurun yapılması gerekiyor. Peygamberimiz, 'sahur yapan insanda bereket vardır. ' diyor. İnsan orucunun, ibadetinin, bereketlenmesini istiyorsa, sahuru mutlaka yapmalı. Eğer böyle olursa daha güçlü ve dinç olacaktır. İnsanlar oruç için kendini hazırlamayacak, sahur yapmayacak ve 'Oruç zor geliyor. ' diyecek. Bu doğru olmaz. Alışkanlıkları olan insanlarda oruca tahammülsüzlüğü oluyor. "

"ORUCUN ESAS MANASINDA NEFSİN TERBİYESİ VAR" Ramazan ayında, insanların kendine çeki düzen verdiğine dikkat çeken Yeniçeri, "Bizim toplumumuzda Ramazan Müslümanlığı var. Bu yanlış bir tabirdir. Yani Ramazan'da Müslüman, Ramazan'dan sonra Müslüman değil, bu olmaz. Çünkü Müslüman olan bir insan her zaman Müslüman'dır. Peygamberimize sorulduğunda; 'Müslüman günah işleyebilir. Ama hem Müslüman olacak hem de yalan söylemesi olmaz. ' diyor. İnsanlar Ramazan'da kendine birazcık çeki düzen vermeli. Yapmış olduğu bir takım kötü alışkanlıklardan uzak durmalı. Ramazan, insanlar için bir sınavdır. İnsanlar Ramazan'da alkolü bırakıyor, sigarayı bırakıyor, hovardalık gibi kötü alışkanlıkları varsa onları bırakıyor. İnsanın nefsini tutması gerekiyor. Orucun esas manasında nefsin terbiyesi vardır. " diye konuştu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali