“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 17 Mart 2022, Perşembe 15:34 tarihinde eklendi. 478 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İskeçe’de Müslüman Türk mezarlığı yok edildi

İskeçe’deki Bulustra (Avdira) Belediyesi’ne bağlı Horozlu (Petinos) Müslüman Türk Mezarlığı, belediye tarafından yok edildi.
İskeçe’de Müslüman Türk mezarlığı yok edildi  

Müslüman Türk Mezarlığı olduğu, mezarları ve Osmanlı’dan kalma mezar taşlarının yanı sıra, tapu dairesindeki kayıtlardan da belli olan mezarlığın belediye tarafından yok edilmesi şok etkisi yarattı. 

Bulustra Belediye Başkanı Yorgos Çitiridis’in, "söz konusu yerin Müslüman mezarlığı olduğunu kabul etmesine rağmen, 60-65 yıl önce dönemin Hemetli Nahiyesi tarafından kayıt altına alındığı, dolayısıyla belediyeye ait olduğunu" ileri sürerek, tarihi mezarlığı yerle bir etti. Çitiridis mezarlığı yok ederek yerine spor tesisleri ve çocuk parkı yapmaya hazırlanıyor. Söz konusu alanın projelendirildiği ve finansmanın sağlandığı da belirtiliyor. 

15 Mart Salı günü Bulustra Belediyesine ait iş makinaları, kamyonlar ve işçilerin mezarlıkta yatan Müslümanlara saygısızca davranarak, mezarlıkları iş makinalarıyla yok etmeye başladı.

Aynı gün yapılan Bulustra Belediyesi (Avdira) meclis toplantısında konunun gündeme geldiği, çekişmeli tartışmaların yaşandığı ve özellikle Türk Müslüman meclis üyelerinin büyük tepkisine neden olduğu belirtildi. 

İskeçe’deki bir Müslüman mezarlığın daha yok edilmek üzere olması, İskeçe’de yaşayan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı mensuplarının tepkisine neden oldu.

İskeçe’deki iki Türk Azınlık milletvekili Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, azınlık mensubu Avdira Belediyesi meclis üyeleri ve sağduyulu bazı soydaşlar Müslüman mezarlığının yok edilmesinin durdurulması için girişimlerde bulunduğu ifade edildi. 

 

.milletgazetesi.gr

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali