“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 04 Şubat 2022, Cuma 13:20 tarihinde eklendi. 211 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan İba’dan vicdanlı ve merhametli yaklaşım çağrısı

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Yunan askerlerinin darp edip, soyarak sınırdan itmesiyle donarak can veren 19 düzensiz göçmenin vefat ettiği İpsala'yı ve İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör'ü ziyaret etti.
Başkan İba’dan vicdanlı ve merhametli yaklaşım çağrısı

Ziyarette İl Başkanı Belgin İba'ya AK Parti Edirne İl Yönetim Kurulu üyeleri, İpsala İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş, AK Parti Edirne İl Genel Meclisi Grup Başkanı Nedret Akbulut,  İpsala İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Ar, İpsala İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Tekin ve İlçe teşkilatı eşlik etti.

Başkan İba, yaptığı konuşmada, "Bugün, bir insanlık dramının yaşandığı, vicdanlarımızın donduğu bir gün geçiriyoruz... Geçtiğimiz günlerde, Yunanistan'a geçiş yapmaya çalışan düzensiz göçmenlere Yunan askerlerinin uyguladığı insanlık dışı şiddet, darp ve soyarak geri itme vahşeti sonucunda, Valiliğimizin son açıklamalarına göre, İpsalamızda 19 göçmen! 19 insan! donarak can verdi! Normalde Yunan askerlerinin artık alışkanlık haline getirdiği bu korkunç muameleye karşılık Türk insanımız gereken vicdani sorumluluğunu yerine getiriyordu..." dedi.

Başkan İba, düzensiz göçmenlerle ilgili İpsala halkının, Türk insanının çok vicdani ve insani yaklaştığını ifade ettiği konuşmasında:

"Daha önce de çok kereler sınırdan dövülerek, soyularak geri itilen düzensiz göçmenler, İpsala sınırımızdan hemşehrilerimizin yerleşim alanına dek gelebiliyor ve burada insanımızın vicdani yardımlarıyla hayata tutunabiliyordu. Gönlü güzel hemşehrilerim, yiyecek, giyecek ve battaniye yardımlarıyla bu insanların yaşamda kalmalarını sağlıyordu. Akabinde de Göç İdaresi Başkanlığımız, dünyaya örnek olacak bir insanlık duygusuyla bu düzensiz göçmenler için yapılması gereken prosedürü uyguluyordu. Ancak bu sefer ne yazık ki Yunan zulmüne uğrayan bu göçmenler, çok soğuk hava koşullarında, Türk insanına ulaşacak kadar yol kat edemeden canlarını teslim ettiler." sözlerine yer verdi.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör'le görüş alış verişinde bulunan Başkan İba, görüşmenin sonunda "Nerden baksanız vicdanların donduğu, insaf ve insanlığın tükendiği, kanımızı donduran bu olayda vefat eden göçmenlere Yüce Allah'tan rahmet diliyorum.

Tüm milletleri de, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu dramlara ve acılara da vicdan ve merhametle yaklaşmaya davet ediyorum." sözleriyle dünya milletlerini göçmenler konusunda duyarlılığa davet etti.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali