“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 04 Ocak 2022, Salı 16:05 tarihinde eklendi. 193 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“2022 Edirne Yılı” ilk iş günü gerçekleştirilen ziyaretlerle başladı

Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle Belediye Meclis Kararı ile ilan edilen “2022 Edirne Yılı” yeni yılın ilk iş gününde düzenlenen törende çalınan gong ile başladı.
“2022 Edirne Yılı” ilk iş günü gerçekleştirilen ziyaretlerle başladı

Edirne Belediye Meclisi’nin, Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle ilan ettiği 2022 Edirne Yılı’nın ilk iş günü, gerçekleştirilen ziyaretlerle başladı. Edirne Belediye Meclis Üyeleri, Vali Ekrem Canalp’ın ardından Edirne İl Genel Meclisi ziyaret etti. Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş ve İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından karşılanan Başkan Gürkan ve Belediye Meclis Üyeleri, 2022 yılının Edirne ve tüm insanlık için hayırlı olmasını diledi.

Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle Belediye Meclis Kararı ile ilan edilen “2022 Edirne Yılı” kapsamında Edirne Belediyesi önünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, alınan belediye meclis kararını okudu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2022 Edirne Yılı'nın ülkeye ve tüm insanlığa barış, sağlık, refah ve özgürlük getirmesi diledi.

Hedeflerinin herkesin Edirne’de yaşamaktan mutlu olduğu ve burada yaşamayanların gıpta ettiği bir kenti hizmete sunmak olduğunu aktaran Gürkan, bu güne kadar hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkese imkânları eşit şekilde sunarak, görev yapmaya çalıştıklarını ve bundan sonra da bu şekilde devam edeceklerini aktardı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha sonra Belediye Meclis Üyeleri ile gong çalarak, 2022 Edirne Yılı’nı başlattı. Gürkan, daha sonra 2022 Edirne Yılı Pankartı’nı açtı.

Belediye Başkanı Gürkan ve meclis üyeleri toplu fotoğraf çekilmesinin ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp’i ziyaret etti.

“2022 Edirne için özel bir yıl”

Başkan Gürkan ve Belediye Meclis Üyelerini kabul eden Vali Canalp 2022 Edirne Yılı’nın hayırlı olmasını diledi. 2022’nin Edirne için özel bir yıl olduğuna değinen Canalp, “Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yılı. Hoş bir denk gelme oldu. 22 Edirne’nin de plaka kodu. Bu da 2022’yi sembolik anlamda da anlamlı ve değerli kılabilmektedir. Bu çerçeve içerisinde yapacağımız tüm etkinliklerle bu mottoyu hep beraber kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, ticaret sanayi odamız olsun. Herkesin bunu benimseyerek kullanıyor olması şehrimize ayrı bir psikolojik hava verecektir. Bu hava bütün Edirne açısından da gelişmeleri itekleyecektir. Ya da çekecektir. Bu çerçevede bugüne kadar olduğu gibi aynı Meclis kararının oybirliğiyle alınmış olduğu gibi bütün siyasi partilerimizin, tüm sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurumlarımızın, herkesin buna gönül vererek hareket ediyor olması Edirne’mize ilave bir enerji sağlayacaktır. Bu enerjiyi Edirne olarak topluca yaşayacağız. Bu aldığınız karar dolayısıyla hepinizi kutluyorum, teşekkür ediyorum ” ifadelerine yer verdi.

Valilik önündeki toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Belediye Meclis Üyeleri, 2022 Edirne Yılı’nın ilk iş gününde İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti.

Tarihte ilk defa İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri’nin toplantıda bir araya geldiklerini belirten Başkan Gürkan, işbirliği içerisinde çalışmayı arzuladıklarını ifade etti.

2022 Edirne Yılı’nın ilk iş gününde İl Genel Meclisi Üyeleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gürkan, “2022 Edirne Yılı’nda sizlerle birlikte hareket etmek, sizlerle işbirliği içerisinde icraatları gerçekleştirme arzusundayız. Edirne, hepimizin ortak paydası, hepimizin sevdası, aşkı, heyecanı, tutkusu… Hepimiz buraya bir siyasi parti aidiyeti ile geliyoruz. Ama İl Genel Meclisi’nin bugüne kadar aldığı kararlar, gerekse Belediye Meclisi’nin bugüne kadar yaptığı çalışmalar, kararlar, Edirne’nin ortak çıkarları söz konusu olduğunda partilerimizin bir anlamda ikinci plana konduğunu da gösteriyor. Bu doğru bir yaklaşım” şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Sözcüsü Şenol Kılıç, İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkan Sözcüsü Nedret Akbulut ve İl Genel Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Sözcüsü Hüseyin Erbay da birer konuşma gerçekleştirerek, 2022 Edirne Yılı’nda her zaman çalışmaları destekleyeceklerini söyledi. Belediye Meclis Üyesi CHP Grup Sözcüsü Selçuk Çakır, Belediye Meclis Üyesi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Çapoğlu, Belediye Meclis Üyesi İYİ Parti Grup Sözcüsü Necamettin Attay ve MHP Grup Sözcüsü İsmail Demirhan da birer konuşma gerçekleştirerek, 2022 Edirne Yılı ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali