“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 02 Aralık 2021, Perşembe 15:55 tarihinde eklendi. 214 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Zorunlu kış lastiğine yönelik denetimler başladı

Edirne’de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Aralık ayı itibariyle kış lastiği kullanma zorunluluğunun başlamasıyla birlikte araçlara yönelik denetim gerçekleştirdi.
Zorunlu kış lastiğine yönelik denetimler başladı

Türkiye genelinde 1 Aralık itibariyle zorunlu kış lastiği uygulaması başladı.  Bu kapsamda otogar başta olmak üzere uygulama noktalarında görev alan Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği kontrolü yaptı.

“Bir an önce herkes kış lastiğini taktırmalı”

Yolcu taşıdıkları için kış gelmeden lastik değişimini yaptıklarını ve kurallara uyduklarını söyleyen Taksi Şoförü Metin Karaoğlu; “Rahat bir şekilde yolculuk yapabiliyoruz ve trafiğe çıkabiliyoruz. Bir an önce herkes kış lastiğini taktırmalı. Sağlık ve can güvenliği için bu geçerli bir önlemdir” dedi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, zorunluluk kapsamındaki araçları tek tek durdurarak lastiklerinde ölçüm yaptı. Sürücüleri kış lastiğinin önemi hakkında bilgilendiren ekipler, denetimlerde kış lastiği taktıran sürücülere teşekkür etti.

Sürücülerin çoğunluğunun kış lastiği taktırdığı görülürken, kar lastiği olmayan ticari araçlara 846 lira cezai işlem uygulanıyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali