“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 28 Haziran 2011, SALI 00:07 tarihinde eklendi. 923 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vatan Hasreti Eziyete Dönüştü

Avusturya'dan Optima Ekspres treni ile Türkiye'ye izne gelen işçiler, Edirne Garı'ndaki lokomotifin arıza yapması nedeniyle saatlerce mağdur oldu.
Vatan Hasreti Eziyete Dönüştü Avusturya'dan Optima Ekspres treni ile Türkiye'ye izne gelen işçiler, Edirne Garı'ndaki lokomotifin arıza yapması nedeniyle saatlerce mağdur oldu. Arıza nedeniyle işçiler vagonlardaki 63 aracı rampadan indiremedi. Tepki gösteren işçiler, arızanın giderilmesiyle araçlarını alarak memleketlerine doğru yola koyuldu.

Avusturya'nın Villach Kenti'nden 25 Haziran'da 63 araç ve 146 Türk yolcu ile yola çıkan ve Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan'ı her ülkenin kendi lokomotifi ile geçen Optima Ekspres treni, bugün sabah saat 10. 00'da Kapıkule Gar Gümrük Kapısı'ndan yurda giriş yaptı. Gümrük işlemlerinin ardından Bulgaristan'a ait lokomotif geri döndü ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'na (TCDD) ait lokomotif Kapıkule'den vagonları çekerek Edirne Garı'na getirdi. Ancak içinde 53 aracın bulunduğu vagonları rampaya çekmek için geri dönen lokomotifte elektrik arızası meydana geldi. Vagonların rampaya yanaşamaması üzerine yolcular araçlarını indiremedi. Edirne'de tek bir lokomotif olduğu için en yakın istasyon olan Alpullu'dan lokomotif istendi. Ancak ray bakım çalışmaları nedeniyle bu lokomotif de Edirne'ye gelemedi. Bunun üzerine Alpullu'dan Edirne'ye gelen teknisyenler elektrik arızası olduğu tespit edilen treni tamir etmeye başladı ve arızanın saat 18. 00'de giderileceği yolculara bildirdi.

'ÜLKEMİZE GELDİK MAĞDUR OLDUK'

Garda valizleri ile bekleyen yolculardan Almanya'da işçi olarak çalışan Rüstem Tutak, "Türkiye'ye kadar her şey yolundaydı. Ülkemize geldik saatlerce mağdur olduk. Kimse de bizimle ilgilenmedi" dedi.

Avusturya'dan vatan hasreti için trenle Türkiye'ye geldiklerini belirten Gülşen Alkara ise, "Türkiye'ye geldiğimizde tüylerimiz diken diken oldu. Ancak gördüğümüz durum bizi çok üzdü. İnsan gibi değer görmedik kendi ülkemizde. Tatil için geldik ama rezillik çektik" diye tepki gösterdi.

'AKSAKLIĞIN NEDENİ ELEKTRİK ARIZASI'

Trendeki arıza, gara gazetecilerin gelip görüntü çekmeye başlamasından yaklaşık 5 dakika sonra giderildi ve saat 18. 00'da biteceği belirtilen tamir yaklaşık 2 saat erken tamamlandı. Araçlarını vagonlardan indiren işçiler memleketlerine doğru yola çıktı.

Elektrik arızası nedeniyle lokomotifin çalışmadığını belirten gar yetkilileri, "Elimizde sadece 1 adet lokomotif var. Arıza yapınca Alpullu'dan istedik. Ancak raylardaki bakım çalışması nedeniyle gelemedi. Gelen teknisyenler arızayı giderdi. Şuan bir sorun yok" diye açıklama yaptı.

 


Doğan Haber Ajansı

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali