“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 23 Haziran 2011, Persembe 17:35 tarihinde eklendi. 885 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarlası Zarar Gören Çiftçi Şikayetçi Oldu

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde çiftçilik yapan Hatice ve Emin Durgun çifti, 5 dönümlük ekili arazilerinin bir kısmına TOKİ konutlarına yol açmak için zarar verildiğini iddia etti
Tarlası Zarar Gören Çiftçi Şikayetçi Oldu
Edirne'nin Keşan İlçesi'nde çiftçilik yapan Hatice ve Emin Durgun çifti, 5 dönümlük ekili arazilerinin bir kısmına TOKİ konutlarına yol açmak için zarar verildiğini iddia etti. İstimlak kararı olmadan buğday ekili tarlasına zarar verildiğini öne süren Emin Durgun, savcılığa şikayette bulundu.

Yeni Mahalle'deki Feride ve Mehmet Çuhacı Lisesi'nin karşısında bulunan arazide TOKİ konutlarının inşaat çalışmasına başlayan şirket yetkilileri, iddiaya göre istimlak kararı olmamasına rağmen Hatice ve Emin Durgun çiftine ait 5 dönümlük ekili arazinin bir kısmına yol açmak için zarar verdi. Tarlasının zarar gördüğünü idida eden Emin Durgun, yapılanın yasal olmadığını belirterek, şirket sorumlularından şikayetçi oldu.

Kendi bilgisi dışında tarlasının zarar gördüğünü belirten Durgun, şöyle konuştu:

"Kendi bildikleri gibi iş yapıyorlar. Geçen pazar günü, tarlamı ortasından yol yapmak için düzlemişler. Yaklaşık 1 dönümlük alanda zarar var. Yasal hakkımı aramak için suç duyurusunda bulundum. Haftaya heyet tarafından keşif yapılacak. Ekili mahsulümüzü yok ediyorlar.

Şantiyeye giderek yetkililerle görüşmek istedik. Kimse bizimle ilgilenmedi. Belediyeye gittim ama onlar da 'Bizimle ilgisi yok' diyerek geri çevirdi. Bu yapılan yasal değil. " - Edirne / Kesan


(Doğan Haber Ajansı)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali