“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 20 Haziran 2011, Pazartesi 22:40 tarihinde eklendi. 763 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Köpeği Kurtarmak İçin Seferber Oldular

Edirne'de, otomobilin motor kısmında sıkışan sokak köpeğini kurtarmak için yetkililer seferber oldu
Köpeği Kurtarmak İçin Seferber Oldular Edirne'de, otomobilin motor kısmında sıkışan sokak köpeğini kurtarmak için yetkililer seferber oldu. Hayvanseverlerin gözyaşları içinde izlediği 1 saatlik kurtarma çalışmasının ardından köpek sıkıştığı yerden çıkartılıp tedavisi için hayvan barınağına götürüldü.

Sabuni Mahallesi Fil Yokuşu Caddesi üzerindeki Öznur Tamaoğulları'na ait 22 AY 204 plakalı otomobilin altından köpek havlama sesi duyan bir kişi, köpeğin motor kısmında sıkıştığı görünce polis ve itfaiye ekiplerini arayıp yardım istedi.

Kurtarma ve yardım amaçlı gelen ekipler önce otomobilin sahibini buldular. Kaput kısmı açılarak kurtarma çalışmalarına başlandı. Egzoz manifoldunun motor bağlantı kısmına kafası sıkışan köpeği kurtarmak hiç kolay olmadı.

KURTARMA SEFERBERLİĞİ

Bilinçsiz kurtarma ile köpeğin zarar görebileceğini düşünen polis ve itfaiye ekipleri, Edirne Belediyesi'ne bağlı Kedi Köpek Barınma Evi'ni arayarak yardım istedi. Yardım çağrısı üzerine gelen Veteriner Hekim Abdullah Deveci oto tamircisi ile olay yerine geldi.
Yardım ekiplerinin gelmesiyle kurtarma operasyonu başlatıldı.

AĞLAYARAK İZLEDİLER

Otomobilin altına giren veteriner Deveci, önce köpeğe sakinleştirici iğne vurdu. Ardından oto tamircisi, motor kısmındaki egzoz bağlantısı ile karbüratörü söktü. Çevrede toplanan kalabalık ise otomobili havaya kaldırdı. kurtarma çalışmalarını hayvanseverler gözyaşları içinde izledi.

Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından köpek sıkıştığı yerden kurtarıldı. Sokak köpeği daha sonra Edirne Belediyesi'ne bağlı Kedi Köpek Barınma Evi'ni götürülerek tedavi edildi.

Köpeği kurtarmanın zor olduğunu belirten Veteriner Hekim Abdullah Deveci, "Zor oldu ama başardık köpeği kurtarmayı. Genel durumu iyi. Şoka girmiş gözüküyor"dedi.
 

 

Doğan Haber Ajansı
 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali