“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 31 Mart 2021, Çarşamba 12:11 tarihinde eklendi. 2377 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne’nin kırmızı çizgilerini protokol çekti

2021 yılı süresince yürütülecek faaliyet ve destekleyici kampanyaların etkisini artırmak, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla, “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” mottosu ana temalı etkinlik düzenlendi.
Edirne’nin kırmızı çizgilerini protokol çekti

Kırmızı çizgili farkındalık

İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında, Edirne’de yaya geçitlerinin bulunduğu noktalarda kırmızı çizgiler çizildi.

Eski Cami Kavşağı’nda düzenlenen “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” ana temalı etkinlikte eline fırçayı alan Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri,  kırmızı çizgiler çekti.

Edirneliler yaya önceliğinde duyarlı

Yaya önceliğine olan duyarlılığın her geçen gün arttığını söyleyen Vali Canalp, Edirnelilerin yaya önceliği konusunda hassas davrandığını ifade etti. Sürücülerin yaya öncelikli bir noktaya geldiklerinde yavaşladığına dikkat çeken Canalp, yaya gördüklerinde yol verdiklerini hatırlattı.

“En hızlı adapte olan iller arasındayız”

Edirne'nin yaya öncelikli uygulamalara en hızlı adapte olan illerin başında geldiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, , araçların daha dikkatli olmalarını sağlamak için ana arterdeki yaya geçidi tabelalarını ışıklandırdıklarını söyledi.  Edirne’nin Kovid-19 salgını risk haritasında kırmızı kategoride yer aldığını hatırlatan Gürkan; “Bu kırmızı çizgiyi aynı zamanda salgına karşı da çekelim” dedi.

“Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir”  mottosu kapsamında araç ve yaya trafiğinin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yaya geçidi çizgisi yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali