“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 31 Mart 2021, Çarşamba 12:03 tarihinde eklendi. 2239 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İş Makinesi Operatörü Beton Blokların Altında Kaldı

Edirne’de yıkım kararı verilen bir binada korkunç kaza yaşandı. Binanın yıkım işlemini gerçekleştiren kepçe operatörü M.K. (48) iş makinesinin üzerine molozların devrilmesi sonucu yaralandı. Bölgeye gelen 112 acil sağlık ekipleri yaralı M.K.’yı hastaneye kaldırdı.
İş Makinesi Operatörü Beton Blokların Altında Kaldı

Büyük Bir Gürültüyle Devrildi

Daha önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen 1.Murat Mahallesi, Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki binanın yıkımı sırasında iş makinesinin üzerine molozlar devrildi.  Binanın yıkılan bölümünden çıkan molozlar diğer bölümde çalışan iş makinasının üzerine büyük bir gürültüyle devrildi. İş makinası operatörü M.K. molozların altında kaldı.

Olayı görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye itfaiye, kaza kırım ekipleri, itfaiye, polis ve sağlık görevlileri sevk edildi. İtfaiye ekipleri molozların altında kalan iş makinası operatörünü sıkıştığı yerden çıkardı. Başında ve göğsünde travma olan yaralı M.K. Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

'Görünmez kaza' dedikleri bugün yıkım devam ederken yaşandı

Olayın yaşandığı binada incelemelerde bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, binanın daha önce yıkılma riski olduğu için yıkım kararı olduğunu belirtti. Olay ve yaralanan iş makinası operatörünün durumu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Gürkan, sitenin daha önce alınan karar kapsamında boşaltıldığını aktardı.

Yıkım kararının bakanlık tarafından onaylanmasının ardından tüm kat maliklerinin başvurusu ile binanın yıkım ruhsatını verdiklerini aktaran Başkan Gürkan; “Bir mimar yönetiminde yıkım ruhsatını tümünün imasını alarak verdik. Kendileri de yıktırma sürecine başladılar. Görünmez kaza dedikleri bu olsa gerek. Yıkım işlemi devam ederken binanın büyük çoğunluğu yıkılmışken binanın bir kısmı operatörün üstüne çöktü. Yaralandı ama bilinci açık. Hastanede tedavi altında... Bilgi geldiği gibi belediyemizin itfaiyesi ve kaza kırım ekipleri gelip operatörü kurtardılar. Yıkım durdu. Gerekli tespitler yapılıyor. Sonrasında süreç devam edecek. Burası temizlenecek bu şekilde kalmayacak. Yandaki bitişik binanın da süreçleri devam ediyor. Süreçler bitince tekrar bir açıklama yapacağız. Yan blokta halen yaşayanlar var. Henüz orasının riskli raporu kesinleşmedi. Çıkarsa orasını da tahliye edeceğiz.” Diye konuştu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali