“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 26 Mart 2021, Cuma 14:02 tarihinde eklendi. 2060 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MÜFTÜ BOZKURT’TAN BERAT GECESİNİ BOL DUA VE TÖVBE İLE GEÇİRİN ÇAĞRISI

İslam âleminin büyük huzurla karşıladığı Berat Kandili 27 Mart 2021 Cumartesi idrak edilecek. Bu gece bereketli bir gece olmakla birlikte Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı, affedici ve bağışlayıcı olmayı kazandırıyor. Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, Berat gecesinin hayırlara vesile olmasını dilerken, bu mübarek gecenin bol bol dua ve tövbe ile geçirilmesi çağrısında bulundu
MÜFTÜ BOZKURT’TAN BERAT GECESİNİ BOL DUA VE TÖVBE İLE GEÇİRİN ÇAĞRISI

“Berat Gecesi, af, merhamet ve mağfiret vesilesi olarak kabul edilir”

Dinî geleneğimizde af, merhamet ve mağfiret vesilesi olarak kabul edilen mübarek Berat Gecesinin Cenâb-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle, hep birlikte 27 Mart 2021 Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece idrak edileceğini ifade eden Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt; “Recep ve Şâban ayları, Peygamber Efendimizin oruç tutmaya büyük önem verdiği aylardır. Fakat Hz. Peygamber, bütün ayı oruçlu geçirmenin Ramazanı şerif ayına özel bir durum olarak kalmasını istediğinden olsa gerek, Recep ayı orucundan bahsettiği bir hadisinde bu ayın tamamının oruçlu geçirilmesini hoş görmediğini belirtmiştir. Hz. Peygamber Şâban ayı geldiğinde de oruç tutmaya özen gösterirdi. Çok sevdiği Zeyd'in oğlu Üsâme bunu fark etmiş, Şâban ayında tuttuğu kadar hiçbir ayda oruç tutmamasının sebebini sorduğunda Allah Resûlü'nden şu cevabı almıştı: Bu ay Receb ile Ramazan arasında insanların gafil bulundukları bir aydır. Bu ayda ameller âlemlerin Rabbi olan Allah'a arz olunur. Ben de amellerimin oruçlu iken Allah'a sunulmasını arzu ederim.” İfadelerine yer verdi.

“Berat Gecesi, Mübarek Ramazan ayından evvelki son halkadır”

Günahlardan arınma, affolma, mağfirete erişme manalarına gelen Berat’ın müminin arınmak ve Rabbine yaklaşmak için fırsat olarak değerlendireceği mübarek bir gece olduğuna değinen Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, ayrıca, üç aylar içerisinde, kandiller zincirinin Mübarek Ramazan ayından evvelki son halkası olduğuna değindi.

“Bu geceyi bol bol ibadet ederek geçirin

Bu gecede bol bol namaz kılma, dua etme, Kur’an-ı Kerim okuma ve salat ’üs selam getirme ile geçirilmesini tavsiye eden Bozkurt; “Peygamber Efendimiz, bu gecede Allah'a çok ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve o gece güneş batınca Allah Teâlâ'nın dünyaya rahmetiyle tecelli ederek fecre kadar, “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belaya duçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..”buyurduğunu bizlere müjdelemiştir. İşte böyle bir gecede uyanan Hz. Âişe, Resûlullah'ı (sav) yanında göremeyince dışarı çıkıp aramaya başlamış ve onu Bakî' mezarlığında başını gökyüzüne kaldırmış bir vaziyette bulmuştu. Peygamber Efendimiz, Allah'ın rahmetinin bu gecede ne kadar geniş olduğunu anlatmak için Hz. Âişe'ye: “Şâban ayının yarısına denk gelen bu gece Allah dünya semasına iner (rahmetiyle tecelli eder) ve Kelb kabilesinin koyunlarının kıllarından daha çok sayıda günahkârı bağışlar” buyurmuştu ’Şeklinde açıklamada bulundu.

“Berat Gecesi’ni tebrik eder, milletimizin her türlü dert ve sıkıntıdan berî olmasını dilerim”

Berat Gecesi’nde kendimiz, ailemiz, milletimiz, bütün Müslümanlar ve insanlık için dua edeceğiz diyen Müftü Bozkurt; “Bilhassa bu salgından bir an evvel kurtulmak için Rabbimize yalvaracağız. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’in; “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum...” şeklindeki yönelişi ile herkes özüne dönmeli, ümitlerini canlandırmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir. Bu vesileyle Edirneli hemşehrilerimiz başta olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni tebrik eder, milletimizin her türlü dert ve sıkıntıdan berî olmasını diler, Ramazan ayına, günahları yüklerimizden berat etmiş olarak girebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali