“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 06 Mart 2021, Cumartesi 12:40 tarihinde eklendi. 4834 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne Valisi Canalp İki ay hayırsız evlat olun

Kovid-19 salgınıyla mücadele devam ederken vakaların artması ve Edirne’nin risk haritasında kırmızı kategoride yer almasının ardından İl Hıfzıssıhha Kurulu harekete geçti. Kentte yeni kararlar alan kurul çocuk parkları ve mesire alanlarının ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığını açıkladı. Edirne İl Pandemi Kurulu toplantısından ise ev ziyaretlerini durdurun çağrısı çıktı.
Edirne Valisi Canalp İki ay hayırsız evlat olun

Edirne’deki çocuk parkları, mesire alanları ikinci bir karara kadar kullanıma kapatıldı. Karardan habersiz olan vatandaşlar bölgelere çekilen şeridi ve ‘salgın tedbirleri gereği kapsamında bu alanın kullanımı Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile geçici olarak durdurulmuştur’ yazısını görünce geri döndü.

Kapalı olduğunu gören vatandaşlar farklı noktalara yöneldi

Öte yandan açıklanan karar sonrası alınan tedbirler arttırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri belirlenen noktalarda kontrol gerçekleştirdi ve vatandaşları uyararak bölgeden çıkardı. Güneşli havayı değerlendirmek isteyen vatandaşlar ise farklı alternatiflere başvurdu. Vatandaşlar mesire alanlarının dışında kalan ve halk arasında Nato Köprüsü olarak anılan bölgeye gelerek alınan kararın önüne geçti.

İl Hıfzıssıhha Kurul Kararları Açıklandı

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan risk haritasında Edirne’nin kırmızı kategoride bulunmasının ardından harekete geçen İl Hıfzıssıhha Kurulu, salgının önlenmesi amacıyla bazı tedbir ve kısıtlamaların yapıldığı kararlarını açıkladı.

Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu; aldığı kararda Salgınla mücadelede kalıcı başarının sağlanması için temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara/tedbirlere toplumun tüm kesimlerince azami düzeyde uyulması büyük önem taşımaktadır denildi.

İkinci bir duyuruya kadar giriş çıkış yapılmayacak

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda Edirne’deki halkın yoğun olarak kullandığı Tunca ve Meriç nehri kıyıları, Bosnaköy ve NATO Köprüsü bölgesi, Tavuk Ormanı ve Kent Ormanı’nın halkın kullanımına geçici olarak kapatılmasına, özel izin belgesi olmayan araçların yukarıda belirtilen yerlere girişlerinin 05.03.2021 tarihinden itibaren geçici olarak yasaklanmasına karar verildi.

Ayrıca salgınla mücadele kapsamında düzenlenen toplantıda Edirne il merkezinde bulunan içinde çocuk oyun gruplarının bulunduğu çocuk parkları ile halkın yoğun olarak kullandığı tüm genel parkların (15 Temmuz Şehitler Parkı, Özgür Çocuklar Parkı, Gölet Parkı. Polis Parkı. Selimiye Parkı. Altunhan Parkı ile diğer parklar) halkın kullanımına geçici olarak kapatılması kararı alındı.

“Pazar günü araç kullanmadan ihtiyaçlar karşılanabilecek”

Risk haritasında ‘KIRMIZI’ renkte yer alan Edirne’de Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması devam edecek. Kısıtlamanın olduğu Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere evlerine en yakın mesafedeki market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere yürüyerek gidebilecek. Ayrıca toplantıda toplam net işyeri alanı 150 m2 ve üzerinde olan marketlerin otoparklar kısıtlamanın olduğu gün ve saatlerde araç girişlerine tamamen kapatılması kararı alındı.

Edirne il salgın kurulu toplantısının ardından yapılan bir başka açıklamada ise vatandaşların kamu kurumlarının etkin mücadelesine katkıda bulunmaları, sosyal izolasyonu sağlamak adına ev ziyaretlerini durdurmaları çağrısı yapıldı.

Ev Ziyaretlerini Durdurun Çağrısı

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'nin alınan tedbirlerle uzun süre Türkiye'nin en az vaka olan kentleri arasında yer aldığını, şu anda ise sayıların yüksek seyrettiğini belirtildi.

Edirne'de varyant virüsle mücadele edildiğini anlatan Canalp, mücadelenin iki katına çıkarılması gerektiğini vurguladı.  Valilik koordinasyonunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kentte çok önemli ve dinamik bir mücadele yürüttüğüne dikkati çeken Vali Canalp, bu mücadeleye vatandaşların da katkı vermesini istedi.

Virüsle mücadelede sosyal izolasyonun önemine işaret eden Canalp, şunları kaydetti:

"Lütfen herkes nisanın sonuna kadar kendi komşusunu hiç ziyaret etmesin. Hatta bizim kültürümüzde anne babasını ziyaret edenler hayırlı evlattır. İstirham ediyorum, evlatlar, anne babasını iki ay süreyle ziyaret etmesin, hayırsız evlat olsun, iki ay boyunca kardeşler birbirlerini ziyaret etmesin, komşular hiçbir şekilde ziyarette bulunmasın. Komşumuz bize ziyaret talebinde bulunuyorsa onu da kabul etmeyelim. Çünkü şu anda günlük takip ettiğimiz filyasyon çalışmalarında vaka kaynağına ilişkin olarak ortaya çıkan tablo maalesef şunu ortaya koyuyor, binaların dışındaki kaynaklardan çok daha önemlisi, bina içi sebeplerden kaynaklardan virüsün yayılma durumu söz konusu."

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali