“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 03 Haziran 2011, Cuma 12:50 tarihinde eklendi. 729 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Regaip Kandili, Trakya ve Balkanları Selimiye'de Buluşturdu

Regaip Kandili, Trakya ve Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanları Selimiye çatısı altında buluşturdu.
Regaip Kandili, Trakya ve Balkanları Selimiye'de Buluşturdu Regaip Kandili, Trakya ve Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanları Selimiye çatısı altında buluşturdu. Müslümanlar için önemli gecelerden biri olan Regaip Kandili programı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katılımıyla gerçekleşti.

Günler öncesinde Selimiye'de kutlanacağı duyurulan kandil programına Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ve İstanbul'dan yoğun bir katılım oldu. Mimar Sinan'ın "Ustalık Eserim" dediği Selimiye'deki coşkulu buluşmaya Bulgaristan ve Yunanistan'da yaşayan soydaşlar da katıldı.

Kandili asırlık camide geçirmek isteyen Batı Trakyalı ve Bulgaristan'daki Müslümanlar onlarca otobüsle Edirne'ye geldi. İkindi saatlerinde itibaren yoğun bir insan akının yaşandığı Selimiye akşam ezanına kadar tamamen doldu. Camiden içeri giremeyenler iç avluda kendilerine yer bulmaya çalıştı. Ancak avlunun da dolması üzerine insanlar namazlarını cami bahçesinde çimlerin üzerine serdiği seccadelerde kıldı.

Kandil kutlamaları kapsamında Çanakkale Roman İlahi Topluluğu birbirinden güzel eserlerden oluşan bir sunum yaptı. İnsanların büyük ilgi ile takip ettiği programda verilen ilahi ziyafetinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Regaip Kandili'nin bereket ve önemini belirten vaazı verdi.

"SELİMİYE'DE UNUTAMAYACAĞIM GÜZEL BİR GECE YAŞADIK"

Geceyi Edirne'de geçiren Prof. Dr. Mehmet Görmez, dün gece Selimiye'de gerçekten hiç unutamayacağı güzel bir gece yaşadıklarını söyledi.

Birkaç güzelliği birlikte yaşadıklarını kaydeden Görmez, "En büyük güzellik bölgenin neredeyse tamamının bir Trakya ve Balkanlar buluşmasını Regaip Kandili'nde Selimiye'de gerçekleştirilmiş olması beni son derece memnun etti. Ben tabii, özellikle Batı Trakya'dan İskeçe, Gümülcine'den onlarca otobüs insan dolup buraya geldi. Bulgaristan'ın hemen hemen her tarafından Kırcaali'den, Filibe'den, Haskova'dan, Sofya'dan onlarca otobüs geldi. Oradaki bütün müftülerimiz, din adamlarımız akşam burada birlikte olduk. Gerçekten Regaip Kandili'ni, kandilin şanına yakışır şekilde Selimiye'de, ecdadımızın bize bıraktığı en büyük armağanlardan birisi olan Selimiye'de bu birlikteliği yaşamış olmaktan büyük bir mutluluk duydum. " dedi.

Yahya Kemal'in Süleymaniye için söylediği "Ulu mabette katıldım vatanın birliğine" sözünün Selimiye için gerçekleştiğini belirten Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Trakya Bölgesi'nden programa ilgi gösteren, buraya gelen bütün kardeşlerimize, Balkanlar'dan, Batı Trakya'dan, Bulgaristan'dan buraya gelen bütün kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Yüce Rabbimiz daha nice nice kandilleri ulu mabetlerde yaşamayı bize nasip etsin. İnşallah daha nice nice kandilleri birliktelikler içerisinde yaşamaya devam ederiz. " diye konuştu.

(Cihan Haber Ajansı)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali