“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 31 MAYIS 2011, SALI 16:41 tarihinde eklendi. 1443 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne'deki Protesto Eylemi Davasında Karar

Edirne'de, basın açıklaması yapmak isteyen grupla çevredekiler arasında yaşanan arbedede yer aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 5 kişiye "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlamasıyla 1 yıl 8'er ay hapis cezası verildi. 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, tutuksuz sanıklar Sencercan Kutlu ve Tunay Fidan ile müştekiler Serkan Fikir ve Ebru Aydoğdu hazır bulundu.
Edirne'deki Protesto Eylemi Davasında Karar Edirne'de, basın açıklaması yapmak isteyen grupla çevredekiler arasında yaşanan arbedede yer aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 5 kişiye "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlamasıyla 1 yıl 8'er ay hapis cezası verildi.

2. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, tutuksuz sanıklar Sencercan Kutlu ve Tunay Fidan ile müştekiler Serkan Fikir ve Ebru Aydoğdu hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan Vural Ayhandan, Aytaç Geyhan ve Alp Timuçin Köselerden ise duruşmaya katılmadı.

Sanık avukatları, müvekkillerinin olay zamanında, olay yerinde tesadüfen bulunduklarını belirterek beraatlerini istedi. Müşteki avukatları ise ortada

"linç girişimi" olduğunu öne sürerek, sanıkların cezalandırılması talebinde bulundu.

Bu arada, sanık avukatlarından Emre Zorluoğlu savunma yaptığı sırada, müşteki avukatlarından Barkın Timtik'le tartıştı. Mahkeme başkanı Mehmet Sami Haznedar, ayağa kalkarak, tartışmanın sona erdirilmesini istedi. Haznedar,

"Mahkemeyi ben mi yönetiyorum, siz mi? Bunu bir vatandaş yapsa anlarım ama hepimiz hukuk fakültesi mezunuyuz. Lütfen daha dikkatli olunuz" diye konuştu.

Sanıkların savunmalarının sorulmasının ardından karar açıklandı.

Sanıkların "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlamasıyla önce 1'er yıl hapis cezası ve bu eylemi birden fazla kişiyle işlediklerinin belirlenmesi nedeniyle 2'şer hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı. Daha sonra, hapis cezası, sanıkların duruşmadaki iyi halleri göz önünde bulundurularak 1 yıl 8'er aya indirildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

-DURUŞMANIN ARDINDAN ADLİYENİN ÖNÜNDE PROTESTO-

Bu arada, müşteki avukatlarından Ebru Timtik, duruşmanın ardından adliyenin önünde yaptığı açıklamada, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Timtik'in açıklamasının ardından, Edirne Gençlik Derneğinden 10 kişilik grup, Edirne Adliyesinin önünde slogan attı. Grupta yer alan Gökhan Aytaç, basın açıklamasını okudu. Açıklamada, "Amerika defol" denildiği için "linç saldırısına" maruz kalındığı iddia edildi. Polisin adliyenin bahçesi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasının ardından grup slogan atarak olaysız dağıldı.

Sanık avukatlarından Özgür Yıldırım ise basın açıklamasını doğru bulmadığını ifade ederek, hukuk sistemi ve anayasaya göre görülen bir dava hakkında basın açıklaması yapılamayacağını söyledi. Yıldırım, "Bu olayların başına baktığımızda, katılanlar, tutuklanan arkadaşlarının tutuklanmalarını protesto etmek amacıyla sokaklarda bağımsız yargı kararlarını tartışmaya açtılar. Bunu bugün de dava sonrası tekrar ettiler, bağımsız yargı aleyhine slogan attılar. Unutulmamalıdır ki bağımsız yargı herkese lazımdır" dedi.

Edirne Gençlik Derneği üyesi bir grup, 27 Aralık 2009'da PTT Edirne Başmüdürlüğünün önünde basın açıklaması yapmış, tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istemişti. Bu yönde imza kampanyası yürüten gruba çevrede toplanan bir grup tepki göstermiş, kalabalıktan birkaç kişinin protestoda bulunanların üzerine yürümeleri üzerine kavga çıkmıştı. Protestoda bulunan gruptan bazı kişiler hafif yaralanmıştı.

(Anadolu Ajansı)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali