“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 12 MAYIS 2011, Persembe 16:45 tarihinde eklendi. 724 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

E-Mail Sahte Çıktı

AK Parti'li bir bakan'dan ÖSYM Başkanı'na internetten torpil isteğinin iddia edilmesi Ankara'yı karıştırdı.
E-Mail Sahte Çıktı AK Parti'li bir bakan'dan ÖSYM Başkanı'na internetten torpil isteğinin iddia edilmesi Ankara'yı karıştırdı. Başbakan, iddianın sahibi Kemal Kılıçdaroğlu'na 'isim açıkla' diye sesleniyordu ki açıklama devlet bakanı Hayati Yazıcı'dan geldi. Yazıcı, CHP liderininin bahsettiği kişinin kendisi olduğunu belirterek olayı yalanladı ve yeğeni bile olmadığını söyledi. Elektronik postanın sahte olduğu ortaya çıktığında ise bu kez Kılıçdaroğlu zor durumda kaldı. Asılsız iddia manşetlerde geniş yer buldu. Bakan Yazıcı ise durumu yargıya taşıdı.

Ygs'deki şifre iddialarının çıkması ile birlikte AK Parti'ye yüklenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ismini vermediği bir Bakan ile ilgili 'ÖSYM Başkanı'na maille torpil talebi var' iddiasında bulununca ortalık karıştı.

Bu ağır iddianın ilk şok dalgası Ankara'da hissedildi. Başta iktidar kanadında oluşan huzursuzluğu Başbakan, Kırklareli mitinginde yaptığı çağrı ile yok etti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bunu açıklayamadığını söyledi.

Erdoğan'ın beklediği açıklama sonraları geldi. Ancak Kılıçdaroğlu'ndan değil. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'dan.

BAKAN'IN CEVABI: MAIL ADRESİ BENİM DEĞİL, YEĞENİM DE YOK

Bakan yazıcı'nın özel kaleminden yapılan açıklamada ÖSYM Başkanı'na gönderildiği iddia edilen e-mail adresinin Bakan Yazıcı ile alakasının olmadığına yer verildi. ve iddiada büyük bir hatanın olduğu ve Bakan Yazıcı'nın bir yeğeninin bile olmadığına özellikle vurgu yapıldı.

İDDİA ASILSIZ ÇIKTI; GÖZLER CHP LİDERİ'NE ÇEVRİLDİ

İşte o dakikadan sonra gözler Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi. Zira Bakan Yazıcı, hakkında asılsız iddialarda bulunulduğunu gerekçe göstererek vakit kaybetmeden konuyu yargıya taşıdı.

Yaşanan süreç yazılı basında geniş yer buldu. İddianın yer bulduğu

HÜRRİYET: BAKAN BENİM MAİL SAHTE

Hürriyet gazetesi mailin sahte olduğu bilgisini başlığına taşıdı. Gazete, bir önceki gün CHP Lideri'ni kaynak gösterdiği iddiayı Bakan'ın yalanladığını yazdı.

SAHTE ELEKTRONİK POSTANIN ORİJİNALİ GAZETELERDE

Habertürk gazetesi ise sahte elektronik mektubun orijinal halini yayımladı. Mektupta bakanın sözde yeğeni için torpil isteğinde bulunduğu görünüyor.

TARAF BU KEZ GANDİ DEĞİL 'KARAVanA KEMAL' DEDİ

Taraf Gazetesi ise iddiaların asılsızlığı üzerinde durdu. Daha önce Gandi Kemal dediği CHP Lideri için bu kez 'Karavana Kemal' başlığını kullandı.

(Cihan Haber Ajansı

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali