“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 12 MAYIS 2011, Persembe 16:38 tarihinde eklendi. 1095 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bahçeli: Akp, Okyanus Ötesi Hesaba Kurban Gitmesin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son dönemde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ükelerindeki gelişmeleri Türkiye'ye yaymak isteyenler olduğunu ve iktidar değişikliğinin ülkeyi rahatlatacağını söyledi.
Bahçeli: Akp, Okyanus Ötesi Hesaba Kurban Gitmesin  

mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli son dönemde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ükelerindeki gelişmeleri Türkiye'ye yaymak isteyenler olduğunu ve iktidar değişikliğinin ülkeyi rahatlatacağını söyledi. Bahçeli, "İktidar değişikliği yeni umutların yeşermesine, sabırla geleceğe bakmaya vesile olur ama üçüncü defa iktidar olur, aynı kafayla devam eder, Anayasa Değişikliği adı altında Türkiye'ye yazılı gönderilen metinleri topluma kabul ettirmek gibi bir dayatmayla karşı karşıya kalırsa Türkiye'de huzur kalkmaz. AKP aklını başına alsın, okyanus ötesi bir hesaba kurban gitmesin, dikkat etsin" dedi.

Bahçeli, Tekirdağ ilçelerindeki mitinglerini tamamladıktan sonra geceyi geçirdiği kentten bu sabah karayolu ile Edirne'nin İpsala ilçesi Yenikarpuzlu Beldesi'ne geldi. Yenikarpuzlu Belediyesi'ne gelişte çiçeklerle karşılanan Bahçeli, Belediye binası balkonundan halka seslendi. MHP Lideri Bahçeli, 12 Haziran seçimlerinin, Türkiye için çok önemli olduğunu hatırlattı. Ülkeyi 9 yıldan bu yana yöneten AK Parti'nin işsizlik sorununa çözüm bulamadığını ve halkı yoksullaştırdığını belirten Bahçeli, şöyle dedi:

"AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana durumlarınızda bir iyileşme varsa, iş, AŞ bulmuşlarsa, tarımda gelirler artmışsa o zaman söyleyeceğimiz söz yok. Başbakan 'Durmak yok yola devam' diyor ya, o zaman durmayıp yola devam edersiniz. Ama durum bunun tersiyse, namerde muhtaç olunmuşsa, işsiz, yoksul çoğalmışsa, karar günü gelmiş demektir. Yeter artık deyip AKP'yi tepetaklak etmelisiniz. AKP yorulmuştur, tükenmiştir" dedi.

PUSUDA BEKLİYORLAR

İpsala'dan karayolu ile Edirne'nin Keşan ilçesine gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli burada partinin Seçim bürosunun açılışına katıldı. Seçim bürosunun önünde toplanan partililere konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, son dönemde Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde yaşanan olaylara dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah muhafaza, Türkiye'ye yaymak isteyenler pusuda bekliyor. Bir an düşünün, Tunus'ta 17 yıllık iktidar bir anda gitti, 31 yıldır diktatör olan Hüsnü Mübarek sadece 18 günde devlet başkanlığından ayrılmak zorunda kaldı, şimdi yüce divana gönderiliyor. Libya yine öyle, Suriye her cuma namazı sonrası gösteriler sonrası olaylarda yüzlerce insan ölüyor. Türkiye'de yıllardan bu yana ayaklanma provasıyla bu günleri hazırlayan, abuk-sabuk konuşarak Türkiye'nin Tunus veya Mısır olabileceği tehdidini savuran bir durumla karşı karşıya. Böyle bir durumda iktidar değişikliğine ihtiyaç var. Bu toplumu rahatlatır, iktidar değişikliği yeni umutların yeşermesine, sabırla geleceğe bakmaya vesile olur ama üçüncü defa iktidar olur, aynı kafayla devam eder, Anayasa Değişikliği adı altında Türkiye'ye yazılı gönderilen metinleri topluma kabul ettirmek gibi bir dayatmayla karşı karşıya kalırsa Türkiye'de huzur kalkmaz. AKP aklını başına alsın, okyanus ötesi bir hesaba kurban gitmesin, dikkat etsin. "

Edirne'nin Keşan İlçesi'nden sonra Uzunköprü İlçesi'ne geçen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli pazaryerinde toplanan yaklaşık 3 bin kişiye parti otobüsünün üzerinden konuştu. Toplumun sıkıntı içinde olduğunu anlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şöyle konuştu:

"Her kim bir işsize iş verirse, yuvası sarsılan bir ailenin evladına, aile reisine iş bulursa onun elini öpmezsem namerdim. Ülke bu kadar sıkıntı içindedir. Recep Tayyip Erdoğan'ın takdim ettiği farklı, yaşananlar farklıdır. Öyleyse bu seçimde MHP göreve taliptir. Seçimlerde toplu iğne ucu kadar leke ve gölge olmamalıdır, hile karıştırılmamalıdır, özellikle sandık sonuçları alınıp, tutanaklar hazırlanırken yanlış yazılımlara, oy avcılığına fırsat verilmemelidir. "

KÜRESEL GÜÇLERE DİKKAT

Seçimlerde küresel güçler dahil, iç ve dış odaklarca çok büyük Oyunlar oynandığına işaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Oyunların başlangıç tarihi, eğer üçüncü dönem olursa AKP aracılığıyla 13 Haziran olacaktır. Buraya dikkat edin. Herkesi dinleyin, araştırın fakat vicdanınızın sesi ve aklınızın süzgeciyle tercihlerinizi ortaya koyun. Bu iktidar döneminde yolsuzluk başını almış gitmiştir. Her taraf pislik kokuyor. İhaleler karmakarışık, özelleştirme anlaşılması mümkün değil" dedi.

YÜCE DİVan KORKUSU

Uzunköprü'den karayolu ile Edirne'ye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Selimiye Camii Meydan'ında yaklaşık 4 bin kişiye konuştu. Konuşması sık sık, 'Devletin başına Devlet gelecek' sloganları ile kesilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'nin ülkeyi yönetemediğini eğer 3'üncü dönüm iktidar olması durumunda şartların daha da zorlaşacağını söyledi. Sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının şekli, davranışlarının değiştiğini ve panik içerisinde sürekli iftara ve yanlarla ülkeyi aldatmaya çalıştığını ileri süren MHP lideri Bahçeli, "3'üncü dönem olmadığı takdirde yüce divana gitme korkusu her tarafını sarmıştır. Onun için korkuyor, hele MHP iktidarı açısından korkuyor. Çünkü Bozkurt'un nefesi ensesinde dolaşıyor. O sebepten dolayı 3'üncü defa iktidar olmaması gereken ama yüce divana gitmesi gereken bir başbakan olarak tarihi kayıt düşecektir" diye konuştu.

Hakkari'DE AYAKLANMA

Hakkari'de ayaklanmaların devam ettiğini vurgulayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İstanbul sokaklarında molotoflar patlıyor, garibim taksitle almış olduğu arabalar yanıyor. Herkesin saadeti kararıyor. Böyle bir Türkiye'den bir de anlattığım sosyal olaylar sonrası Ortadoğu'daki gelişmeler inşallah Türkiye yansımaz diye düşünüyoruz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye miting ardından Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı tarafından yöresel meyve sabunu armağan etti. Bahçeli daha sonra karayolu ile Kırklareli'ye hareket etti. -


(Doğan Haber Ajansı

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali