“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 22 Ağustos 2020, Cumartesi 14:42 tarihinde eklendi. 1761 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yangın konusunda pratik ve teorik eğitim

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ‘Kadın Emek Evi’ndeki ev hanımlarına yangın söndürme eğitimi verdi.
Yangın konusunda pratik ve teorik eğitim

Olası bir yangın veya afet durumunda ilk adımda yapılacaklar ve alınması gereken tedbirlerin anlatıldığı eğitimde, yangın tüpünün kullanımı konusunda da bilgiler verildi. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi ve Özgecan Kadın Merkezi personellerine yangın eğitimi verildiğini aktaran Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, bu eğitimlerin arasında Kadın Emek Evi’ndeki emekçi kadınların da yer aldığını söyledi.

Emek Evi kadınlarına yangın anında yapılması gerekenlerin anlatıldığını belirten Takındı, yangın güvenliği eğitiminin büyük önem taşıdığını ve herkesin bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.

“Gereken tüm önlemleri aldık”

 Kovid-19 salgın dönemi boyunca Emek Evi’nin kapalı kaldığını yaklaşık 2 haftadır yeniden hizmet vermeye başladığını dile getiren Takındı; “Açmadan önce bütün dezenfekte ve temizlik işlerini yaptık. Sosyal mesafe bantlarını yapıştırdık. Bütün kadınlarımız maskeyle oturuyor. Nöbetleşe sistemiyle çalışılıyor. İçeride en fazla 3 ya da 4 kişi oluyor. Bu şekilde satış yapıyorlar. Diğer arkadaşlarının masalarıyla da ilgileniyorlar” Dedi.

“İnternet satışlarımız arttı”

 Salgın nedeniyle pek fazla satış olmadığını ve bu süreçte vatandaşların evde olmasının internet satışına yönelttiğini belirten Takındı; “Turlar artık çok gelmiyor. O yüzden diğer dönemlere göre biraz az satışlarımız. Yine de satışlarımız oluyor. Hiç olmuyor değil. Ürün çeşitliliğimiz çok fazla, kalitemiz çok fazla bu yüzden tercih ediliyoruz. Pazar ve internet satışlarımız devam ediyor. İnternet satışları bizler için daha verimli oldu. Çünkü salgın sürecinde herkes evde olduğu için internetten satışlarda bu nedenle arttı.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Yangını nasıl söndüreceğimizi ve ihbar şeklimizi anlatıyoruz”

Belediye’nin tüm birimlerini dolaşarak yangın eğitimi verdiklerini söyleyen Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personellerinden Göksel Gider; “Yangın durumunda yapması gerekenler hakkında personellere bilgilendirme yapıyoruz. Kısa pratik bilgilerle aktararak onların paniklemeden müdahale etme şanslarını sağlayacağız. Yangın sınıflandırmalarından ve yapılması gerekenlerden bahsediyoruz. Yangın öncesi ve sonrası önlemlerimizden bahsediyoruz. Yangını nasıl söndüreceğimizi ve ihbar şeklimizi anlatıyoruz” dedi.

Yangın söndürme eğitimine Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı ve emekçi kadınlar katıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali