“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 11 MAYIS 2011, Carsamba 22:10 tarihinde eklendi. 875 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Plaj Kumunun Parke Döşemesinde Kullanılmasına Tepki

Tekirdağ'ın mavi bayraklı plajlı ilçesi Şarköy'de plajdan alınan kumun parke taşı döşenmesinde kullanılmasına halk tepki gösterdi.
Plaj Kumunun Parke Döşemesinde Kullanılmasına Tepki Tekirdağ'ın mavi bayraklı plajlı ilçesi Şarköy'de plajdan alınan kumun parke taşı döşenmesinde kullanılmasına halk tepki gösterdi. İş makineleri tarafından traktöre yüklenen kum, ana caddelerde götürülürken, ilçenin Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Altınok, kışın dalgalardan olumsuz etkilenen plajlara kum takviyesi yaptıklarını, artan kumu da parke döşedikleri yollarda kullandıklarını belirtti.

İstiklal Mahallesi'ndeki plajdaki kumların sabah saatlerinde belediyeye ait iş makineleri ve traktörlerle kaldırım yapımında kullanılmak için kent merkezine taşındığını gören ilçe sakinleri, duruma tepki gösterdi. Plajdaki kumun alınmasıyla bölgede balçık oluştuğunu ve denize girmenin zorlaştığını belirten çevre sakinleri, mavi bayraklı plajıyla ünlü ilçede böyle bir olayın yaşanmasına üzüldüklerini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, "İki yıl önce Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'nden izin aldık. Bahsedilen bölge liman ve iskele arasında olduğundan kum yığılması oluyor. Biz de burada yığılan kumları mavi bayraklı plaja yayıyoruz. Bu plajlarımız kışın dalgalardan olumsuz etkileniyor. Biz de böylelikle kum takviyesi yapıyoruz. Artan kumu da parke taşı yaptığımız yollara yayıyoruz" dedi.
 

 

dha

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali