“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 24 Temmuz 2020, Cuma 17:43 tarihinde eklendi. 1255 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bulgaristan'da Meriç Nehri'nden su içen ineklerin telef olduğu iddiası

Bulgaristan'ın Dimitgovrad şehrinde bulunan bir çiftlikte Meriç Nehri'nden su içen 29 inek telef oldu. Türkiye sınırına yakın olan bölgede yaşanan olay sonrası Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince nehrin farklı noktalarından tedbir amaçlı su numuneleri alındı.
Bulgaristan'da Meriç Nehri'nden su içen ineklerin telef olduğu iddiası Bulgaristan'ın Türkiye sınırına yakın bölgesi olan Dimitrovgrad şehrinde bulunan bir çiftlikle Meriç Nehri'nden su içen ineklerin telef olduğu iddiası üzerine, Türkiye tarafında hareket geçildi. Edirne Valiliği koordinasyonunda, DSİ, AFAD, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince, nehrin farklı noktalarından su numuneleri alındı.


29 İNEK TELEF OLDU

İddiaya göre, Bulgaristan'da Meriç Nehri'nin suyundan içen 29 inek telef oldu. Türkiye sınırına yakın bölgesi olan Dimitrovgrad şehrinde bulunan bir çiftlikle bulunan inekler, çiftlik sahibi kadının iddiasına göre, son kez Meriç Nehri'nden su içti ve ardından telef oldu.

TEDBİR AMAÇLI SU NUMUNELERİ ALINDI

Komşu ülkedeki iddialar ve sosyal medya paylaşımlarının ardından Edirne Valiliği koordinasyonunda DSİ, AFAD, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, Meriç Nehri'nin farklı noktalarından tedbir amaçlı su numuneleri aldı. İncelemelerin kısa süre sonra basın ve kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.


 

Dimitrovgrad şehrinde bulunan çiftlikte yapılan roportaj haberinde : https://www.xnews.bg/28-kravi-umrjaha-ot-vodata-v-marica-5-grada-bez-voda-video/?amp

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali